Hlavní obsah

Festival severských filmů Scandi II zavítá do Karlových Varů a Mariánských Lázní

Novinky, Alena Lochmannová

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna v kině Čas v Karlových Varech a kině Slávia v Mariánských Lázních přehlídku špičkových filmů z Dánska, Finska, Švédska, Norska a Islandu.

Foto: Scandi

Festival severských filmů Scandi II zavítá do Karlových Varů a Mariánských Lázní.

Článek

Žánr komedie zastupuje snímek Zde Harold o svérázném únosu šéfa nábytkářského gigantu IKEA. Na své si přijdou i rodiny s dětmi, které se do kina mohou vydat na film Dcera čarodějky, spjatý s českým prostředím, neboť vznikal na Barrandově. Thrillerové krimi přinese oscarová Susanne Bier a její Druhá šance.

V Karlových Varech a Mariánských Lázních se představí i katastrofický velkofilm Vlna o přírodní katastrofě ve fjordu Geiranger (v norských kinech jej vidělo přes 800 000 diváků!) a O kuřatech a lidech, černá komedie elitního dánského filmaře Anderse Thomase Jensena o shledání značně nekonformní pětice bratrů na zapadlém ostrově, kde se nejde pro ránu a vejce daleko.

Pořádající společnost Film Europe Media Company po loňském úspěchu prvního ročníku opět připravila Scandi v komplexním distribučním "cloudu". Diváci si tak mohou od 13. do 19. ledna vychutnat výjimečné filmové zážitky nejen na "velkém plátně" v kinech po celé České republice, ale také z pohodlí domova na televizní obrazovce nebo operativně na mobilu či tabletu přes službu Video-On-Demand.

Celkem 45 filmů bude dostupných v prémiové televizi Film Europe Channel a 41 VOD titulů na portálech partnera festivalu O2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám