Hlavní obsah

Festival Pestrovečer se v Mikulčicích uskuteční již po osmé

Novinky, Martin Bílík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po osmé mohou milovníci hudby a zábavy zavítat do kulturního domu v Mikulčicích na malý alternativní a ještě k tomu zelený festival Pestrovečer.

Foto: archiv Pestrovečer

Pestrovečer

Článek

V pátek a v sobotu 2. a 3. března jsou pro návštěvníky festivalu Pestrovečer přichystány přednášky, workshopy, divadlo, výstavy a jedinečné koncerty. Těšit se rovněž mohou na netradiční čajovnu, kde bude k mání hlavně medovina, tudíž by se dala spíše nazvat medárnou.

Z nabídky festivalu:

Hudba: v pátek po 21.00 Zelené koule (alternative – Brno), v sobotu pak od 19.30 postupně Potkaní Sezóna (folk-alternative – Lužice), 20.45 - Colorfly (alternative-rock – Hodonín), 22.00  - Čankišou (world music-ethno – Brno), 24.00 - Green Småtroll (ska-reggae – Praha). Chybět nebude jamování a překvapení možná přijde s představením „hudebního eurotripu“.

Divadlo: v sobotu od 16.00 představení Chutilo vám, páni? - nejnovější autorská divadelní hra Pavla "Palce" Seriše.  

Přednášky: v pátek od 19.30 beseda o blokádě jako formě občanského aktivismu s některým z aktérů blokády Národního parku Šumava, v sobotu od 18.00 přednáška Matěje Holana o tom, jak pojmout zpravodajství o dění ve městě zábavnou satirickou formou.

A dále: výstavy - Multikulturní společnost - konfrontace a výzvy, Korupce po Česku - Respekt Institut, Dobrovolně pro přírodu, 35 let činnosti brontosauřího oddílu Vlkani, Mizející svět venkova – fotografie a hlavně výstavy mladých umělců, workshopy, ekostánek, stánek o. s. Konopa, projekce.

Výběr článků

Načítám