Hlavní obsah

Festival Mezi ploty napsal své dvacáté pokračování

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již dvacet let se v areálu pražské psychiatrické léčebny Bohnice koná multižánrový festival Mezi ploty.

Foto: Jana Bečková

Blue Effekt

Článek

Letos zde byla opět čtyři podia pro muzikanty a jedna scéna pro divadelní a taneční vystoupení. Z muzikantů jmenujme např. Radima Hladíka a Blue Effekt, Davida Kolera, skupinu Žlutý pes s O. Hejmou a Plastic People of the Universe.

Do nabídky patřilo i mnoho stánků a interaktivního programu pro děti i dospělé návštěvníky. Malovalo se, tvořily vitráže, vyráběly se masky, na programu byly různé soutěže pro děti...

Připomeňme bubenický workshop Drum Circle  s lektorem Petre Šušorem - s pomocí bubnů a tamburín byl vytvořen orchestr z příchozích diváků a společně pod vedením lektora se hrálo a zpívalo.

Taneční vystoupení byla také velmi zajímavá a soubory se střídaly rychle za sebou. Břišní tanečnice, hip-hop, stepování, bubenické a taneční kombinovaná vystoupení a mnoho dalšího. Vždy oceněno potleskem spokojeného publika.  

Součástí byla i divadelní představení, leč nebylo v silách jednoho diváka zvládnout vše v jednom odpoledni, ale představení si lze připomenout na stránce www.meziploty.cz .

Reklama

Výběr článků

Načítám