Hlavní obsah

Festival freestylových sportů v Uherském Hradišti

Novinky, Lenka Kodrlová

Ve skateparku v Uherském Hradišti a jeho přilehlém okolí se v sobotu 23. června představí jezdci na skejtech, kolečkových bruslích, BMX kolech, ale také parkouristi, rapeři, beatboxeři, street- a breakdanceři a další představitelé netradičních freestylových disciplín. Freestyle Jam, jak se akce jmenuje, začíná v 10 hodin.

Foto: Lenka Kodrlová
Článek

Součástí šestihodinové zábavy budou workshopy pro všechny zájemce, kteří si chtějí některý ze sportů vyzkoušet pod vedením zkušenějších kolegů, lidé si mohou poslechnout koncert art-metalové skupiny Straight a elektrodua OneAM, bude připravená sádrokartonová zeď na graffiti a street art a na místě budou i kadeřnice Střední školy služeb, které zájemcům vytvoří freestylové účesy.

Festivalem provedou dva šikovní slováčtí moderátoři Ondra Strachota a Kuba Hříbek. Občerstvení zajistí komunitní kavárna Cafe 21. Lidé si budou moci dát například kávu, limonádu, párek v rohlíku a jiné dobroty.

Vstup na festival je zdarma. Celá akce je věnována mimo jiné osvětě mezi veřejností o bezpečnosti freestylových sportů, boření předsudků o jejich spojení s drogami a také o tom, že tyto sporty jsou skvělou volbou při trávení volného času tak jako jiné tradičnější sporty.

Festival pořádá Informační centrum pro mládež Uherské Hradiště a je podpořen městem, Nadací Synot, ministerstvem školství a Eurodeskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám