Hlavní obsah

Festival Flaming Nights pomůže třebíčskému stacionáři

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebně-žonglérský festival Flaming Nights podpoří z každé prodané vstupenky třebíčský Denní rehabilitační stacionář částkou 10 Kč. Na festivalu vystoupí špička tuzemské a světové žonglérské scény. Chybět nebude ani pestrý hudební program v čele s kapelami Wohnout a Vypsaná Fixa.

Foto: Magnis

Skupina Magnis na jedné z žonglérských dílen v třebíčském stacionáři

Článek

Organizátoři druhého ročníku hudebně-žonglérského festivalu Flaming Nights, skupina Magnis, se rozhodli, že věnují z každé prodané vstupenky 10 Kč třebíčskému Dennímu rehabilitačnímu stacionáři. Ještě více tak prohlubují spolupráci s tímto zařízením, kde už nyní pořádají pro tělesně a mentálně postižené děti a mládež žonglérské dílny.

Proč zrovna třebíčský stacionář, vysvětlil hlavní organizátor akce Michal Halačka: „Moderoval jsem pro stacionář již několik akcí a pokaždé mě překvapilo, jak jsou klienti plní optimismu a nadšení. Mohli bychom se od nich občas učit. Již delší dobu chci dělat něco, co bude odpovědné vůči společnosti a tady se každá koruna hodí, proč toho tedy nevyužít. Jsem rád, že s festivalem můžeme pomoci.“

Vzhledem k programu festivalu by se mohlo jednat o poměrně zajímavou částku, kterou by stacionář nepochybně uvítal. Na festival totiž zavítá to nejlepší, co česká žonglérská scéna nabízí a nebudou chybět ani zahraniční hvězdy v oboru.

Mimo žonglérská vystoupení se na pódiu představí kapely Wohnout, Vypsaná fixa, Prague Conspiracy, legendární Bagr nebo například kapela Vysočiny 2013 Acheron. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho dalších uměleckých vystoupení, od tance až po vzdušnou akrobacii. Na své si přijdou také děti, pro které bude na místě připraveno několik soutěží.

Festival se bude konat v prostorách staré Boroviny v Třebíči 30. a 31. srpna. Cena dvoudenní vstupenky je momentálně 160 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám