Hlavní obsah

Farmářské trhy v areálu pivovaru a Masopust ve Valašském muzeu

Novinky, Marcel Vašut

Druhá polovina února se v Rožnově pod Radhoštěm ponese v duchu farmářských trhů, jež se konají 19. února v areálů rožnovského pivovaru, a Masopustu, který se uskuteční 26. února v areálu Valašského muzea.

Foto: Marcel Vašut

Masopust ve Valašském muzeu

Článek

V pořadí již druhé farmářské trhy konané na nádvoří rožnovského pivovaru nabídnou prodej a ochutnávku tradičních čerstvých bio produktů našich lidí z hor. V jarních měsících budou trhy opakovány každý měsíc a od léta do podzimu pak každých 14 dní.

Masopust ve Valašském muzeu

V závěru únorového měsíce se uskuteční v areálu Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tradiční Masopust.

Od 9 hodin ožívá Dřevěné městečko fašankovými obyčeji, písněmi, tanci a maskami. Návštěvníci se mohou těšit na 14. ročník soutěže O nejlepší valašskou klobásku a také 4.ročník soutěže O nejlepší valaškou tlačenku.

Program:

9.00 - pestrá nabídka zabijačkových výrobků a jiných dobrot.

10.00 - slavnostní zahájení 14. ročníku soutěže O nejlepší valašskou klobásku a 4. ročníku soutěže O nejlepší valašskou tlačenku.

11.00 hod - lidová hra o sv. Dorotě v podání členů souboru Kašava. Komenský fašank – program souboru Světlovan masopustní obchůzky folklorní skupiny Limbora a Světlovanu.

13.00 - lidová hra o sv. Dorotě v podání členů souboru Kašava.

13.30 - vyhlášení výsledků řeznických soutěží.

14.00 - obchůzky masopustního průvodu účinkují: soubor Radhošť z Rožnova pod Radhoštěm, Světlovan z Bojkovic, Kašava ze Zlína,fašanková skupina Limbora ze slovenského Prečína a Malá Bečvanka.

15.00 - pochovávání basy se souborem Radhošť.

V areálu Dřevěného městečka vyhrává po celý den Malá Bečvanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám