Hlavní obsah

Farmářské trhy startují. A příznivci Pradědových hor budou u toho

Novinky, Radka Jílková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednodenní farmářské trhy jsou po zimě zpátky, 6. dubna bude na Hlavní třídě v Šumperku opět rušno. Mezi farmáře nabízející čerstvé ovoce a zeleninu, domácí pochutiny a ruční výrobky si postaví tentokrát svůj stánek i pradedovo.cz.

Foto: Lucie Hošková

Ukázka z minulých Farmářských trhů.

Článek

„Přes stránku pradedovo.cz oznamujeme, že Jeseníky lze zažít i darovat. Koupí jesenických produktů každý podpoří tento region, kde se mísí krásná příroda s těžkou prací,“ uvedla Tereza Schreiberová, propagátorka a aktivní členka sdružení pro podporu turistiky v Jeseníkách Jeseníky přes hranici. www.pradedovo.cz celoročně nabízí Jesenický textil, kalendáře, kuchařku Chuť Jeseníků s tradičními recepty původních obyvatel, ale třeba i CD Motýlů a CD šumperské kapely O5ček.

„Rozhodli jsme se, že náš e-shop s produkty podporujícími Jeseníky přesuneme mezi lidi a Farmářské trhy se zdály být dobrá volba,“ říká Markéta Ficnarová, která má prodej „Pradědových výrobků“ na starosti. „Ve stánku příznivců Pradědových hor si můžete všechny Jesenické produkty prohlédnout a osahat,“ pokračuje Ficnarová. Na živo si tu každý bude moci prohlédnout Jesenická trička, kraťasy, kojenecké body a pláštěnky. Ve stánku najdete i omalovánky, pexeso a Jesenicko-nyské pověsti.

Farmářské trhy se v Šumperku poprvé objevily minulý rok v dubnu. Pořádá je Okresní agrární komora ve spolupráci s městem Šumperkem, za finanční pomoci Olomouckého kraje. Zájemci o čerstvé ovoce a zeleninu, český česnek, uzeniny, med, koření, uzené ryby, pečený čaj, originální pečivo, domácí masové konzervy, brambory a mnoho dalších výrobků mají co dělat, aby všechny stánky od 8 do 16 hodiny stihli oběhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám