Článek
Vránovi se věnují výrobě produktů z ovoce a zeleniny v Biofarmě Juré již desítky let. Od roku 2013 zpracovávají ovoce a zeleninu ve vlastní zpracovně ovoce a zeleniny přímo na statku, která je vybavena moderní technologií.
Velkokapacitní sušárna řízená moderní řídicí jednotkou umožňuje výrobu různých tvarů ovoce. Kromě sušeného ovoce - zejména hrušek, jablek nebo třešní - nabízí biofarma jablečné chipsy a jablečné kostečky. K ochutnání byly v Norimberku hned dva dny veletrhu.
„Porovnání tuzemských bioproduktů s celosvětovou konkurencí je vždy přínosné. Víme, že se nemáme za co stydět, ale na druhou stranu si uvědomujeme, že se lze v mnohém inspirovat,“ říká manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková. V posledních letech proto svaz motivuje sedláky, aby se výstavy zúčastnili ať již jako vystavovatelé, či alespoň jako návštěvníci.
Na mezinárodním veletrhu BIOFACH, který se konal ve dnech 10. až 13. února, možné navázat kontakty celkem s osmi členy PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců z různých regionů České republiky.
Vůně sušeného ovoce ze Zlínska lákala návštěvníky mezinárodního veletrhu k české expozici.