Hlavní obsah

eXtrémní závod B7 je eXtrémně čistou akcí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní eXtrémní závod Adidas Terrex - Continental Beskydská sedmička zabodovala v soutěži Čistý festival, která motivuje účastníky, návštěvníky a pořadatele masových akcí k tomu, aby třídili odpad, udržovali místa konání akcí čisté a co nejméně tak zatěžovali životní prostředí.

Foto: Jana Matějíková

B7

Článek

Beskydské sedmičce se to podařilo, v soutěži Čistý festival jí patří 2. místo.     

Závodníci měli k dispozici barevné odpadkové koše na 9 místech trati dlouhé 8250 metrů a samozřejmě v cíli závodu na náměstí ve Frenštátě pod Radhoštěm.

V průběhu závodu se podařilo vytřídit 1120 kg plastu a 564 kg papíru, které ihned po skončení akce putovaly na třídící linky a následně k druhotnému využití. Plasty a papír tvořily zhruba 52 % celkového odpadu, zbývajících 48 % tvořil z podstatné části bio-odpad, především slupky od melounů a banánů, které se na skládce rychle rozloží.  

Letošní Beskydská sedmička tak měla díky skvělé spolupráci na třídění odpadů minimální dopad na životní prostředí.  

Soutěž ČISTÝ FESTIVAL pořádá autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a. s. Do prvního ročníku se zapojilo celkem 22 festivalů a akcí, které se zavázaly třídit odpady v rámci stejnojmenného projektu. V soutěži bylo hodnoceno, kolik odpadu průměrně vytřídí jeden návštěvník během jednoho dne konání festivalu.

Výsledky soutěže ČISTÝ FESTIVAL 2012 – ZDE  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám