Hlavní obsah

Extrémní in-line závod kolem Olešné ve Frýdku-Místku ukončil déšť

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodníci eXtrémního závodu na in-line bruslích EMOS INLINE24 zažili opravdu extrém ve formě počasí. Sobotní dešťová přeháňka byla nic proti nedělní průtrži mračen, která předčasně, v 6 hodin ráno, závod ukončila.

Foto: tým inline24

MČR dvojice

Článek

Do závodu se přihlásilo 540 závodníků, z toho bylo 184 žen. Nejvíce závodníků 380 bylo z kategorie HOBBY, která je určená široké sportovní a laické veřejnosti, to znamená těm, kteří nejsou registrovaní v žádných sportovních oddílech a klubech. Na start závodu se postavilo 522 závodníků.  

Závod měl statut otevřeného Mistrovství ČR v eXtrémním 24 hodin in-line maratonu dvojic a od letošního ročníku nově i čtveřic.  

Mistry ČR v eXtrémním 24 hodin in-line maratonu dvojic jsou Martin Labuz a Radek Chrobak, kteří najeli 120 kol.    

Mistry ČR v eXtrémním 24 hodin in-line maratonu čtveřic jsou Ivan Ochrymčuk, Petr Novotný, Vojtěch Pospíšilík a Jiří Engl, kteří najeli 117 okruhů.  

Nejrychlejší kolo: Vojtěch Pospíšilík (Lipník n/B.) – 7:39 min.    

Zdravotníci ošetřili stovku závodníků s puchýři a odřeninami, které by neměli, kdyby použili chrániče loktů a kolen, předepsané v doporučené výbavě. Nejtěžším zraněním byl hned v úvodu přetržený lýtkový sval a vymknutý kotník.  

Závod EMOS INLINE 24 hodin kolem Olešné pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek.

Generálním partnerem závodu je společnost EMOS. Poděkování patří statutárnímu městu Frýdek-Místek a také městským společnostem Sportplex, která poskytla zázemí pro depo a parkoviště pro závodníky a technickým službám, které se postaraly o úklid tratě před závodem i o dopravní značení. Díky patří i strážníkům městské policie, kteří po celou dobu dohlíželi na hladký průběh závodu.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám