Hlavní obsah

Expedice Krkonoše napsala své šesté pokračování

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chalupu u Fingerů v Rokytnici nad Jizerou si již po třetí vybralo 11 kamarádů z Bílého zajíce a 7 tanečníků ze skupiny Lucarino Dance z DNS Čížkovice jako svoji základnu pro zimní radovánky.

Foto: Jiří Růzha

Expedice Krkonoše VI. - sjezdovka ještě jede - před oblevou

Článek

V sobotu 18. ledna se již po dvanácté vypravili kamarádi z Bílého zajíce Libochovice na zimní expedici. Po šesti Expedicích do Lužických hor se cílem staly naše hory nejkrásnější, Krkonoše.

Po toulkách po různých chatách a penzionech se Rokytnice nad Jizerou stala místem, kam se bude jezdit i na další expedice. Chata u Fingerů poskytuje velmi pěkné ubytování a zázemí pro zimní ale i letní rekreaci.

Samotné město je pěkné, s příjemnými lidmi, spoustou možností k lyžování i sáňkování. I když letos to spíše vypadalo, že hlavní činností budou výlety do lesů a sběr lesních plodin. Při příjezdu teploměr ukazoval neuvěřitelných 9 stupňů. Sjezdovky ukončily provoz, ski-bus byl zrušen, a tak všem nakonec nezbylo nic jiného, než navštěvovat obchody a místní restaurace.

Od úterka se však ochladilo a první drobné vločky všichni přivítali s radostí a očekáváním. Ovšem ani ve středu ráno to ještě nebylo ono. Na kraji Rokytnice se rozjela jediná sjezdovka, krátká, ale alespoň něco. Lyžaři byli nadšení. Bobaři si však museli počkat až do středečního odpoledne, kdy alespoň trošku zapadala nedaleká louka, a i když na ně místní koukali trošku divně, frčelo to dolů parádně...

Čtvrtek a pátek však vše vynahradil a na chatu se všichni vraceli utahaní, ale pořádně vyřádění. I když sněhu zrovna moc nebylo, na bobování i lyžování to stačilo. Jak to již bývá, je tu poslední večer, rozdávání dárků na památku, slavnostní večeře a poslední uložení ke spánku. V sobotu se všichni rozloučili s majiteli chalupy, a kdo si myslí, že se vyrazilo domů, je na omylu. Vyrazilo se na právě otevřenou sjezdovku Modrá hvězda. Celý týden majitel poctivě zasněžoval a tak si všichni lyžaři neodpustili před odjezdem si pořádně zajezdit. Bobaři využili louku vedle sjezdovky...

Domů všichni dorazili až večer, ještě honem uklidit materiál, zagarážovat auta a pak doma vyprávět, jak se všichni měli dobře.

První letošní akce T.O.Bílý zajíc byla úspěšně zakončena. S Domovem Na Svobodě Čížkovice Zajíci spolupracují již sedmým rokem a bude-li zájem ze strany vedení Domova, bude spolupráce trvat i dále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám