Hlavní obsah

Exhibicionistu po dvou letech usvědčila DNA

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smůlu měl třicetiletý onanista, když na místě své exhibice zanechal tělní tekutiny. Před dvěma lety vyděsil v Novém Městě nad Metují tři nezletilé školačky. Nyní ho vyděsila policie, která ho odhalila podle vzorku DNA.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

"Shoda vzorku v národním registru a profilu DNA, který specializované pracoviště genetiky a biologie vygenerovalo ze zajištěného vzorku biologického materiálu na místě činu, ukázala po dvou letech na nyní třicetiletého muže z Nového Města nad Metují," sdělila mluvčí Policie ČR v Náchodě Eva Prachařová.

Nechal vzorek na chodníku

Podle výpovědi tří nezletilých, tehdy 14letých, dívek, které březnového podvečera 5. března 2011 okolo sedmé hodiny seděly na lavičce novoměstského autobusového nádraží Na Rychtě, k nim přistoupil mladý muž. Dívky oslovil, pak se obnažil a začal se ukájet.

Šokované dívky utekly a svěřily rodičům. Tatínek jedné z dívek oznámil událost policii. Policisté vyjeli na místo, které pečlivě ohledali. Necudný mladík už byl sice dávno pryč, zanechal však po sobě stopy spermatu na chodníku.  

Zajištěné biologické stopy policisté zaslali k vyhodnocení na Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje na speciální pracoviště genetiky a biologie v Hradci Králové. 

"Před několika dny dostali policisté zprávu, že vzorek se shoduje s jiným profilem v národní databázi DNA. Patří 30letému muži, který měl se zákony již co do činění i dříve, avšak doposud jen na poli kriminality majetkové a toxi. Muž nejprve samozřejmě zapíral, nakonec se doznal," dodala mluvčí.

Protože se nejednalo o závažný trestný čin, kdy jde vše ostatní stranou, dostalo se na exhibicionistu po delší době. Policie s mužem zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin výtržnictví, za který může jít až na dva roky do chládku.

Reklama

Výběr článků

Načítám