Hlavní obsah

Evropská elita judistů se představí v Nymburku

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V termínu od 10. do 19. března se ve sportovním centru Na ostrově v Nymburku koná tréninkový camp pro evropské judisty. Čeká se početná účast sportovních hvězd juda i široká účast českých reprezentantů.

Foto: Jana Horáková

Michal Krpálek a Michal Horák

Článek

Mezi přihlášenými je i francouzská reprezentace - což je opravdová rarita. Francouzi mají doma pevnou a kvalitní základnu a nemají potřebu jezdit trénovat do zahraničí. Letos se zúčastní evropského soustředění v čele s největší hvězdou světového juda Teddy Rinerem, čtyřnásobným mistrem světa a nositel bronzové medaile z OH Pekingu.

I v Čechách máme své hvězdy. Tou největší bude dvojnásobný mistr světa Lukáš Krpálek a také se můžeme těšit na olympioniky z Pekingu Pavla Petřikova a Jaromíra Ježka.

Nesmíme opomenout ani ostatní kvalitní české borce z Prahy, Hradce, Plzně, Liberce, Jičína, Ostravy a Brna, kteří byli pozvání, aby poměřili síly s evropskou elitou. Mezi přihlášenými jsou například letošní hvězda USK Cupu Václav Sedmidubský, perfektní technik Jaromír Musil, pražský silový závodník David Dubský a nehoditelný Michal Horák se svým exotickým strhem sumi-gaeshi.

Nebude chybět ani česká ženská reprezentace. Dlouholetá česká závodnice Alena Eiglová, která letos na Noris Cupu porazila v prvním kole olympijskou vítězku z Číny a dále například Lucie Chytrá, která v únoru získala třetí místo na světovém poháru v Rakousku.

Tréninkový camp v Nymburku se koná každý rok a je důležitou součástí přípravy českých závodníků. Judisté změří síly na ohromném tatami přes celou basketbalovou halu a v jeden okamžik se na tatami utká až třicet dvojic najednou. 

Soupeře si každý ze sportovců volí sám. Nezáleží na váze, věku ani pohlaví. Zde se mohou poprat judisté, kteří by se na turnaji nikdy utkat nemohli. Lehčí s těžšími napříč váhovými kategoriemi a není zde vyjímkou, že ženy vyzývají k zápasům i muže a naopak.

Tréninky jsou dvakrát denně - dopolední a odpolední. Převážně budou zaměřeny na cvičné zápasy a jen okrajově na nácvik technik. Součástí soustředění je samozřejmě i regenerace - sauna, masáže, výřivka, bazén a k dispozici je i posilovna.

Diváci a fanoušci juda jsou vítáni. Více informací naleznete na www.czechjudo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám