Hlavní obsah

Eva Hrušková a Jan Přeučil slaví dohromady 145 let

Novinky, Petr Mráček

Dohromady je jim 145 let. Asi nejstabilnější pár českého šoubyznysu Eva Hrušková a Jan Přeučil slaví letos významné životní jubileum. Slavný herec, dabér a rétor osmdesátiny a jeho žena a televizní Popelka 65. narozeniny. Na jejich oslavu přišlo na sedm desítek přátel, kolegů a známých osobností.

Foto: Petr Mráček

Oslava narozenin Jana Přeučila a Evy Hruškové

Článek

Oslava se uskutečnila 3. března v prostorách jejich oblíbené kavárny Café Faux Pas.

Pogratulovat přišli například Petra Černocká s manželem, Marie Tomsová, Svatopluk Matyáš, Gustav Oplustil, Liliana Malkina, Jaroslav Svěcený, Tomáš Magnusek, Olga Želenská, Láďa Hruška, Zdeněk Barták a mnoho dalších...

Kromě slavnostního dortu, dostali k narozeninám manželé Přeučilovi - Eva a Jan - hodně netradiční dárky. Od pardubického mistra perníkáře Pavla Janoše převzali velkou perníkovou číslici 145, ale také korunku pro Evu Hruškovou, jako princeznu a první Československou Popelku, a pro Jana, jak jinak - než tradičně klobouk.

Jana Černochová, starostka Prahy 2, kde slavný pár většinu života bydlí, předala oslavencům pomyslné klíče od městských bran a pamětní glejt. A od přátel pak realistické cedule s názvy ulic - Evy Hruškové a Jana Přeučila, s kterými se hned vyfotili. „Nebudeme troškařit. Žádnou ulici - já bych to viděla tak, že od rozhlasu sem to bude moje část Vinohrad, a odtud dál pak Honzíkova,” usmívala se Eva Hrušková. 

Na oslavu přišla i tanečnice Libuška Vojtková, s kterou už nějakou dobu chodí a žije nejstarší syn Evy Hruškové, herec Zdeněk Rohlíček. Právě během oslavy mladý pár prozradil šťastnou novinu, a sice že z Evy Hruškové a Jana Přeučila udělají brzo "babičku a dědečka". „Ano, je to tak... Jsem ve čtvrtém měsíci. Už se na miminko moc těšíme," prozradila Libuška Vojtková, jenž už má z předchozího vztahu syna Matyáše, kterého Přeučilovi už dávno vzali do rodiny a berou jej jako vnuka.

„Není důležité, kolik vám je, ale na kolik se cítíte. A dnes se třeba cítím na třicet," usmíval se Jan Přeučil, který i ve svém věku hraje, dabuje, učí na hereckých školách, přednáší rétoriku a také třikrát týdně chodí plavat. „Někdy udělám třicet, někdy čtyřicet bazénů. Každé ráno cvičím. Snažíme se s mou paní Evinkou zdravě jíst a užívat si života. Prožít každý den naplno…” dodal  čerstvý osmdesátník. 

Popřejme tedy oběma oslavencům co nejvíce zdraví, spoustu krásných představení a rolí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám