Hlavní obsah

Euroregion Praděd představil na veletrhu v Brně nového průvodce Jeseníky Jaro a podzim s Violou

Novinky, Alois Miarka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nového tištěného průvodce Jeseníky představuje v těchto dnech na brněnských veletrzích GO a REGIONTOUR Euroregion Praděd se sídlem ve Vrbně pod Pradědem. Po loňské úspěšné premiéře titulů Zima s Violou a Léto s Violou nyní přichází s průvodcem Jaro a podzim s Violou.

Foto: Euroregion Praděd

Foto z brněnského veletrhu GO a REGIONTOUR 2013: K mání je Zima, léto, jaro i podzim s Violou.

Článek

Novinka, kterou doprovází ještě turistická mapa, je vydána s finanční podporou Evropské unie a partnerských měst Krnov, Bruntál, Rýmařov a Vrbno pod Pradědem, a to v češtině a dalších třech jazykových mutacích – polštině, angličtině a němčině. Především je zaměřena na zábavnou, zážitkovou formu turistiky pro všechny věkové skupiny.

Mladičká průvodkyně Viola, stejně jako v letním a zimním průvodci, opět provádí návštěvníky Jeseníků unikátními místy. Například je upozorňuje na technické památky, zve je na turistické výšlapy, naučné stezky i cyklotrasy, do solných jeskyní nebo na farmy, kde chovají ovce, kozy a vyrábějí chutný sýr, bere je do nedělní školy řemesel, láká je na ochutnávku regionálních specialit a poznání jedinečných výrobků z Jeseníků.

Průvodce i mapa mají příjemný formát, který turista snadno vloží do kapsy, aby je měl stále při sobě – jako zdroj velmi cenných informací i praktické pomocníky. Navíc obsahují QR kódy, které umožní majitelům chytrých telefonů dostat se na internetové stránky rodinného jesenického portálu www.jeseniky-rodina.cz a dohledat si na něm další informace a kontakty, aniž by museli mít po ruce počítač.

Jaro a podzim s Violou, informacemi a fotografiemi naditý nový průvodce, má za cíl oslovit stávající milovníky Jeseníků, ale i ty, kteří krásy této destinace dosud nepoznali.

„Do roku 2015 bychom chtěli navýšit návštěvnost proti roku 2010 o deset procent, což představuje přibližně 40 tisíc turistů,“ uvedl Michal Blaško, tajemník Rady pro cestovní ruch Euroregionu Praděd.

„Očekáváme také zvýšený zájem turistů ze zahraničí. Velmi nás potěšilo, že s naším rodinným webem www.jeseniky-rodina.cz se seznámili také tvůrci prestižního listu The New York Times, kteří vybrali Karlovu Studánku a Jeseníky mezi 46 světových destinací, jež doporučují v roce 2013 navštívit. (Více informací zde.) Potvrzuje se, že Jeseníky jsou vnímány jako špičková destinace, která má co nabídnout lidem všech generací - studentům, mladým lidem poznávajícím svět, rodinám s dětmi i seniorům. Tedy všem těm, kteří vyznávají aktivní turismus a hledají relaxaci, odpočinek a posílení zdraví,“ dodal Michal Blaško.

Reklama

Výběr článků

Načítám