Hlavní obsah

Estonské dny v Pardubicích

Novinky, Vanda Vaníčková

Informační středisko Europe Direct Pardubice pořádá ve spolupráci s Česko-estonským klubem a Ekocentrem PALETA třídenní akci Estonské dny v Pardubicích, během které proběhnou tři přednášky s doprovodným programem.

Foto: Vanda Vaníčková

Estonské dny v Pardubicích od 29. 11. do 1. 12. 2017. Na fotografii Milana Horáka, jednoho z přednášejících, je krajina estonského ostrova Kassari.

Článek

Mgr. Michaela Vápeníková, vedoucí Europe Direct Pardubice, prozradila, proč je tématem právě Estonsko: „Estonsko předsedá od července 2017 Radě Evropské unie, proto padla volba právě na ně. V září se do hlavního města Tallinnu, kde probíhal Digitální summit, sjely i špičky Evropské unie. Zároveň si myslím, že pro Čechy není Estonsko úplně známou krajinou, proto ho rádi představíme.“  

Přednášející se ve svých příspěvcích zaměří na kulturně i odborně pojatá témata. Úvodní vystoupení bude 29. listopadu patřit Milanovi Horákovi (Proč by se Češi měli zajímat o Estonsko), 30. listopadu naváže Iivi Zájedová (Estonsko a regionální spolupráce) a 1. prosince zakončí přednáškový cyklus Josef Miškovský (Estonsko – chytrá země na severu Evropy). Přednášky začínají vždy v 17:30.

Kontakt:

Europe Direct Pardubice, e-mail: eu@ipardubice.cz, web: http://www.europe-direct.cz/info-centra/detail/12-pardubice, facebook: https://www.facebook.com/Europe-Direct-Pardubice-1633113383632967/

Reklama

Výběr článků

Načítám