Hlavní obsah

Energickou hudební fúzi přiveze do Vsetína Nat Osborn Band z Brooklynu

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek 12. června bude od 19.00 hodin patřit hudební partičce skvělých muzikantů kolem Newyorčana Nata Osborna, kteří zaplní malý sál vsetínského domu kultury energickým mixem funky, soulu, indie rocku, jazzu a reggae.

Foto: Promo Nat Osborn

Newyorčan Nat Osborn

Článek

Nat Osborn, písničkář, klavírista, manažer skupiny, skládá a působí v kapelách už víc než deset let. Studoval tabla v Indii, klasickou kompozici v Nové Anglii, hrál na ulicích Budapešti nebo v zapadlých hospodách na irském pobřeží, skládal písně ve Španělsku, vyprodal kluby po celém New Yorku, procestoval skoro celou Evropu a Spojené státy, složil hudbu pro celovečerní film a byl deportován z Velké Británie.

Ale teprve debutové album The King and the Clown vydané v roce 2011 vnímá jako svůj opravdový začátek.

Nat Osborn chtěl vždy vytvořit kapelu s velkým zvukem, obsahujícím prvky improvizace, ale přesto s pevným základem v odvážném písničkářství. Osbornův přístup odráží spřízněnost a současně konfrontaci jeho generace se širokým záběrem hudebních stylů. Kapela s lehkostí mísí prvky rocku, reggae, funku, popu, dokonce i klezmeru či jazzu a vytváří vzrušující nový zvuk.

Navzdory své nezařaditelnosti je tu ale jasná kontinuita, která vychází z Osbornova neustálého psaní a přesvědčivého a oduševnělého hlasu. Zvuk kapely čerpá stejně tak z Radiohead a Jeffa Buckleyho jako ze soulových velikánů Stevieho Wondera a Raye Charlese. Osborn sám je pak označován jako Rufus Wainwright funky.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra od 1. června. Více informací na www.dkvsetin.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám