Hlavní obsah

Elektrárna Dlouhé stráně slaví unikát, za odměnu dostala výjimečná trička

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodní elektrárna Dlouhé stráně je prvním divem Olomouckého kraje. Není totiž divu, sbírá primáty napříč mnohými anketami. Své místo si našla i mezi sedmi unikáty Česka, zároveň je nejnavštěvovanějším místem Jeseníků. Příznivci mohou oslavovat v unikátním tričku s vrstevnicemi.

Foto: Tereza Schreiberová

Trička s vrstevnicemi okolí dostaly Dlouhé stráně jako odměnu za vítězství.

Článek

Anketu o 7 divů Olomouckého kraje vyhlásil krajský úřad letos na podzim. Čtyři tisíce hlasujících vybíralo na internetu z jednadvaceti nominací. Ceny a poděkování vítězům předávají zástupci kraje v  pátek 2. prosince v hotelu Dlouhé stráně v Koutech nad Desnou, tedy na místě, které je nejblíž vítězi veřejné ankety: přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně.

Všech sedm vítězů dostane od kraje propagační kampaň ve vlacích Českých drah. Odměny se ale sbírají i napříč regionem. Výrobce regionálních produktů, internetový obchod www.pradedovo.cz přispěchal s dárkem v podobě unikátního trička z dílny mladé designérky Báry Halamové. V něm může slavit úspěch unikátu Jeseníků nejenom padesát tisíc lidí, kteří Dlouhé stráně letos navštívili.

Jeseníky v anketě vůbec bodovaly. Turistické cíle Pradědovy země obsadily všechny tři přední příčky. Rychlebské stezky v okolí Černé Vody přebírají pomyslnou stříbrnou medaili, bronz patří Zlatorudným mlýnům ve Zlatých horách. Pohádkový hrad Bouzov se těší z bramborové příčky, kováři proslulý hrad Helfštýn za ním zaostává o zhruba šedesát hlasů.

Podrobné výsledky ankety si lze prohlédnout na webové adrese http://www.7divuok.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám