Hlavní obsah

E.T. Mimozemšťan a Drak Valašmak vévodili letošní Holešovské regatě

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O uplynulém víkendu se v zahradách zámku Holešov na Kroměřížsku uskutečnil už osmý ročník rodinného festivalu Holešovská regata 2018. Na tuto oblíbenou akci letos přišlo v průběhu dvou dnů více než 17 tisíc návštěvníků.

Foto: Petra Svěráková

Vítězné plavidlo E.T. Mimozemšťan určili návštěvníci Holešovské Regaty v SMS hlasování

Článek

„Počasí nás sice malinko potrápilo, ale stěžovat si rozhodně nebudeme. Někdy je holt tepleji a někdy zase chladněji. Oproti čtvrtečním vedrům jsme mohli s nadsázkou hlásit, že celý prostor festivalu je plně klimatizován. Osmá Holešovská Regata proběhla podle našich představ a já jen doufám, že stejně spokojení jsou i všichni návštěvníci,” řekl ředitel festivalu a pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Do populární soutěže netradičních plavidel se v tomto roce přihlásilo celkem 18 posádek. Odborné porotě se nakonec nejvíce líbila loď s názvem Drak Valašmak, kterou sestavili studenti Střední průmyslové školy strojnické ze Vsetína. Porota hodnotila nápad, originalitu i technické provedení.

V diváckém hlasování pak zvítězil E.T. Mimozemšťan žáků Základní a mateřské školy Choryně. Dokonalé technické i vizuální provedení zvítězilo u diváků na celé čáře.

„E.T. byl naprosto dokonalý, viděli jste ten jeho prst? No, jako z toho filmu, perfektní, hned jsem jim poslal hlas,“ obdivoval plavidlo František Jurý z Kroměříže.

Obě posádky získaly hlavní cenu a finanční prémii.

V Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky získal prvenství Pavel Mašláň z Fryštáku na Zlínsku. Byl jediný, který 24 metrů dlouhou a 25 centimetrů širokou lávku přejel celou. Do této tradiční soutěže se letos přihlásilo 20 soutěžících, odvážlivci pocházeli z různých končin, například i z Mostu, nebo ze Slovenska.

V průběhu obou dnů na pódiu vystoupila celá řada známých zpěváků a kapel – Chinaski, Mirai, Lenny, Mig 21, Davod Koller a další. Holešovskou Regatu už tradičně zakončil ohňostroj nad areálem zahrad a zámku. Tentokrát se nesl ve znamení 100. výročí založení Československa – v průběhu ohňostroje zazněla skladba Vltava od Bedřicha Smetany.

„Bohužel, kvůli sobotnímu silnému větru jsme letos opět museli zrušit seskok parašutistů. Takže první bod programu příští Regaty můžu prozradit už teď: další pokus o seskok na padácích do areálu festivalu, který snad už napotřetí vyjde,“ uvedl s úsměvem Michal Žáček.

Příští, v pořadí již devátý, ročník rodinného festivalu Holešovská Regata se uskuteční v termínu 21. a 22. června 2019.

Související témata:

Výběr článků

Načítám