Hlavní obsah

Dvouletou holčičku popálila horká tekutina

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U popáleného dítěte zasahoval vrtulník krajských záchranářů. Vážná událost se odehrála v Horním Benešově v úterý 26. června večer.

Foto: Radek Vráblík
Článek

Posádky krajských záchranářů vyjížděly k vážně popálenému dítěti v útlém věku. V úterý večer byla záchranná služba volána do Horního Benešova na Bruntálsku, kde došlo k popálení dvouleté dívky horkou tekutinou. „S postižením v oblasti trupu a horní končetiny byla pacientka nejprve ošetřena bruntálskými posádkami a následně přepravena na pracoviště popáleninového centra v Ostravě,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Na místě zasahoval kromě pozemních posádek také vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. „Posádka letecké záchranné služby se podílela na ošetřování, šetrné letecké přepravě dětského pacienta a jeho předání do rukou specialistů popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě,“ dodal mluvčí Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám