Hlavní obsah

Dvořákův rockový máj ve Veltrusech opět na výbornou

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní kino Veltrusy se uplynulou sobotu opět stalo dějištěm Dvořákova rockového máje. Pořadatelům vyšlo znovu jak počasí, tak výběr kapel. Mimochodem, tři z nich s výraznými dechovými sekcemi se předvedly v dnes velmi moderním karibském ska rytmu.

Foto: Martin Tlustý

Českokrumlovští Pub Animals jsou fakt SKA šoumeni. Bez řečí nejlepší kapela celého večera.

Článek

Rozjezd letos dostaly na triko místní a už pomalu čtrnáctileté Vlasaté žárovky, ke kterým se opět vrátila jejich staronová zpěvačka, což je jenom dobře.

Hned po Žárovkách na pódium nastoupily na Kralupsku již notoricky oblíbené Lety mimo, které nedávno vydaly nové album, kde najdete jednotlivé skladby jak v akustické, tak i elektrické podobě.

S pořádným rockovým nářezem z vlastní dílny přijelo do Veltrus kvarteto Indienami až z Třeště u Plzně, a to s novým bubeníkem. Frontman Bury ukázal, že fakt umí. Publikum nechtělo pustit kapelu z pódia, dokud na závěr nezahrála Invazi robotů.

Následovala devítičlennná ska-rocková formace Interpret neznámý z Brandýsa nad Labem. Hned bylo slyšet, že kapela je častým vystupováním dobře sehraná a frontman Jake se na své dechaře může plně spolehnout. Stačilo pár jejich taktů a pod pódiem se to začalo najednou vlnit.

Po jamajských ska rytmech ale nastoupil, ostatně jako minulý rok, pražský Chlejf se zcela nekompromisním crossoverem. Hudba jakoby stvořená k mučení zajatých teroristů.

A jako vyvrcholení hned dvě ska kapely. Nejdříve Pub Animals z Českého Krumlova a písničky z jejich posledního Safar-i alba. Ohromně sehraní šoumeni a ozdoba vskutku dlouhé řady studentských majálesů. Výborný sólový zpěv i sbory a ještě lepší erotická vložka s pozounem. Báječná interakce hlavně s dívčí částí publika, a to po celé hodinové vystoupení. Určitě nejlepší kapela večera.

Poslední a znovu ska kapela na úplný závěr, tentokrát Pražáci s názvem Discoballs. Skupina, která vystupuje takřka denně, má už tuny mezinárodních zkušeností a právě vydala album Rise and Shine. Energická zpěvačka, které dobře seděl jak soul, tak reggae. Zkrátka dobrá tečka za sobotní půlnocí.

Celý festival si jako již minule uspořádali pro sebe a své vrstevníky studenti letos již druhých ročníků kralupského Dvořákova gymnázia, a to bez významnějších zásahů svých pedagogů. Na akci se letos opět dobře bavila více než pětistovka převážně velmi mladých návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám