Hlavní obsah

Dvořákova smyčcová kvarteta v podání Mucha Quartet zněla Galerií Františka Drtikola

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mucha Quartet zamířil do Příbrami. Úspěšné slovenské kvarteto vystoupilo na Hudebním festivale Antonína Dvořáka a předneslo ve čtvrtek 21. května od 19 hodin v Galerii Františka Drtikola divákům známé kompozice Antonína Dvořáka a Ludwiga van Beethovena.

Foto: Archív Hudebního festivalu Antonína Dvořáka v Příbrami
Článek

„Koncert Mucha Quarteta nabídl jeden z vrcholů letošního ročníku našeho festivalu. Slovenští hudebníci si svou kvalitní hrou a projevem umí získat publikum, své mimořádné schopnosti prokázali již na mnoha zahraničních scénách a nyní i našim divákům v Příbrami,“ uvedla programová ředitelka Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram Mgr. Albína Houšková.

„K jedinečné atmosféře pomohly i prostory Galerie Františka Drtikola umístěné v zámečku Ernestinum, který v sobě skrývá bohatou historii. Jsem přesvědčená, že diváci si užíli krásné hudební okamžiky,“ dodala Albína Houšková.

Mucha Quartet vznikl v roce 2003 na půdě bratislavské Konzervatoře. Pravidelně koncertuje na mnoha hudebních festivalech a kulturních akcích doma i v zahraničí. Během svého působení získali řadu mezinárodních ocenění, např. na Gianni Bergamo Classic Music Award, Premio Paolo Borciani, Josef Windisch Preis či na prvním ročníku Mezinárodní soutěže komorní hudby Antonína Dvořáka v Praze (2014). V roce 2008 participovali na oficiální návštěvě anglické královny Alžběty II. na Slovensku. V srpnu 2013 získali cenu primátora města Piešťany za propagaci slovenské hudby. Mucha Quartet hraje ve složení Juraj Tomka (1. housle), Andrej Baran (2. housle), Veronika Prokešová (viola) a Pavol Mucha (violoncello).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám