Hlavní obsah

Dveře Kavárny POTMĚ se otevřely po desáté

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se na Ovocném trhu v Praze již po desáté otevřely dveře Kavárny POTMĚ, kterou každoročně pořádá Světluška - Nadační fond Českého rozhlasu. A jako každý rok, tak i letos ji slavnostně otevřela zpěvačka Aneta Langerová, která si přizvala na pomoc herečku Elišku Balzerovou.

Foto: Petr Mráček

Aneta Langerová a Eliška Balzerová slavnostně otevírají kavárnu POTMĚ

Článek

V této kavárně nahlédnete do světa nevidomých. Obslouží vás nevidomí kavárníci. V ten okamžik si uvědomíte, že jsou na světě věci, nad kterými člověk nepřemýšlí. Je běžné pro nás vidět. Až zde si uvědomíme, jaké to je žít ve tmě.

"Je to pro mě vždycky velké dobrodružství. Před tím, než odnesu první kávu se mi nevyhne tréma, a proto klobouk dolů před kavárníky, kteří tu obsluhují," řekla Aneta Langerová, která si vyzkoušela i roli obsluhující.

Eliška Balzerová zažila malou příhodu přímo uvnitř kavárny, kde ji kavárnice Kateřina řekla, že se ráda s herečkou uvidí venku. Herečku, která toužila vidět slečnu, jež ji obsluhovala, tohle dojalo a byla opravdu ráda ze setkání s Kateřinou. Na závěr se Eliška Balzerová podepsala na kavárnu: "Malá černá káva může přinést hodně světla."

Kavárna POTMĚ je otevřena každý den od 10 do 21 hodin až do 30. června 2013. Pokud chcete poznat i jiný svět, rozhodně se běžte do kavárny podívat. Možná si uvědomíte, jaké máme štěstí, že můžeme vidět vše kolem sebe.

Reklama

Výběr článků

Načítám