Hlavní obsah

Dvě desítky regionálních výrobců zamíří do Branné

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regionální značka JESENÍKY originální produkt® označuje místní výrobky již šest let. Ojedinělá příležitost prohlédnout si je, seznámit se s jejich výrobou a zakoupit je na jednom místě se doposud nabízí první červencovou sobotu každoročně jen v Branné v rámci Slavností Minipivovaru Kolštejn.

Foto: Bára Haušková

Malebnou horskou obec čeká jarmark regionální značky. Představí se zde dvě desítky místních výrobců.

Článek

Ty pořádá v malebné historické obci jeden z prvních držitelů této ochranné známky pro služby Relax centrum Kolštejn, který postupně získal značku i pro výrobek a zážitek ve spolupráci s koordinátorem značení v Jeseníkách Místní akční skupinou (MAS) Horní Pomoraví.

„Právě proto, že se zde vyrábí regionální pivo, akce se jmenuje Slavnosti Minipivovaru Kolštejn. Ochutnávat se však budou i další regionální piva, ale především se představí velké množství výrobků se značkou JESENÍKY originální produkt® a také HANÁ regionální produkt®,” uvedla za koordinátora značení MAS Horní Pomoraví Hana Olejníková. 

Velká přehlídka toho, co se v regionu produkuje, odstartuje v sobotu 2. července ve 13 hodin na náměstí v Branné. 

V rámci jarmarku se mohou návštěvníci těšit i na doprovodný program. Chybět nebude prohlídka zdejšího minipivovaru, vyjížďky na elektrokolech a koloběžkách. Pro děti chystají pořadatelé hravou divadelní dílnu, čeká je také historický kolotoč a mnoho dalších atrakcí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám