Hlavní obsah

Dvacáté Vánoce v Opočně přilákaly přes dva tisíce návštěvníků

Novinky, Jana Melicharová

Střední škola a Základní škola Nové Město nad Metují, pracoviště Opočno o víkendu 3. a 4. prosince pořádala již 20. ročník oblíbené vánoční výstavy Vánoce v Opočně.

Foto: Jana Melicharová

Vánoční tabule a vánoční aranžmá - práce žáků

Článek

Píše se rok 1996 a tenkrát ještě v SOU v Opočně otevírají učební obor Aranžér - aranžérka. A k aranžování neodmyslitelně patří vše hezké, co potěší oko i duši. A tak vznikly Vánoce v Opočně. Výstava, která se v širokém okolí stala pojmem a která za dobu své existence již přivítala tisíce návštěvníků.

Vánoce v Opočně zprvu voněly jenom jehličím a zářily plamenem svíček, neboť se chlubily umem budoucích aranžérek. Postupem doby už je provoněla i vůně vánočního cukroví a vánočních specialit, které připravovali i studenti gastronomických oborů.

V dalších letech se pak výstava ze skromných poměrů několika tříd přesunula do celého areálu školy. A tak se v posledních několika letech vždy v  první prosincový víkend škola rozzáří stovkami vánočních svíček a rozezní vánočními koledami.

Tak tomu bylo i letos. Letos ale škola jenom nezářila, ale i voněla. Voněla kořením, neboť letošní jubilejní 20. ročník měl podtitul Vánoce s vůní koření… A tak jste mohli obdivovat adventní věnce a vánoční vazbu vedle slavnostních tabulí představujících ty nejlepší vánoční pokrmy provoněné tradičním vánočním kořením.

A že studenti opravdu umí, to za ty stovky spokojených návštěvníků, které letos výstavu navštívily, vyjádřil jeden z nich zcela prostě: „Krásné…Děkujeme!“  

Reklama

Výběr článků

Načítám