Hlavní obsah

Dva osobní vozy se v noci srazily na mostě u Veltrus

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně v polovině mostu u Veltrus na silnici 608 došlo těsně před 23. hodinou ze soboty na neděli k čelnímu střetu dvou osobních vozidel - stříbrné Octavie combi a malého staršího Fiatu 850.

Foto: Martin Tlustý

Záchranářský vrtulník Eurocopter EC-135 odlétá směr heliport ÚVN Praha.

Článek

Na místo nehody to měli nejblíže kralupští Samaritáni, policisté i hasiči. Pro těžké zranění řidiče malého Fiatu byl rovněž aktivován policejní záchranářský vrtulník, který zakroužil nad místem nehody, ale nakonec takticky přistál v Kralupech-Lobečku na osvědčeném i osvětleném heliportu mezi Synthosem a supermarketem Lidl.

K vrtulníku byl podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové pacient na umělé plicní ventilaci přepraven sanitním vozem, stabilizován a předán posádce vrtulníku k transportu na heliport pražské Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích.

Přes hrozivě vypadající srážku byla zranění ostatních účastníků nehody naštěstí jen lehčího rázu. Dvě děti z malého Fiatu 850 ve věku 5 a 10 let byly sanitou dopraveny na pražskou Bulovku. Do téže nemocnice byla rovněž odvezena ještě další dospělá osoba s lehkým zraněním. Další, rovněž lehce zraněná osoba, byla odvezena do mělnické nemocnice.

Podle krajské policejní mluvčí Michaely Novákové bylo u obou řidičů na místě vyloučeno požití alkoholických nápojů před jízdou. Dopravní omezení v místě nehody skončila po druhé hodině po půlnoci. Detailní příčiny čelního střetu včetně míry zavinění obou řidičů šetří dopravní policisté z Mělníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám