Hlavní obsah

Dva dny bojovaly v Kadani školní florbalové týmy o postup

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kadaňské sportovní hale se odehrála krajská eliminace družstev žáků 7. - 9. tříd základních škol soutěžících O Pohár ministra školství ve florbalu.

Foto: Václav Vlasák

Dva dny patřila sportovní hala v Kadani žákovskému florbalu.

Článek

V pondělí 16. dubna bojovala družstva chlapců a o den později družstva dívek. V obou dnech se utkalo osm týmů nejlepších týmů z Ústeckého kraje. Nejprve byly týmy rozděleny do čtyřčlenných skupin, ze kterých dva nejlepší postoupily do semifinále. Protože postupoval první i druhý, bylo vítězství v semifinále měřítkem úspěchu.

První den se radovali z postupu i Kadaňští bouráci z 3. ZŠ v Kadani, kteří obsadili druhé místo. Postup si dále zajistila vítězná základní škola z Litoměřic. Pořadí soutěže chlapců: 1. Masarykova ZŠ Litoměřice LFP, 2. Kadaňští bouráci, 3. ZŠ Palachova, 4. ZŠ Louny, Přemyslovců 2209, 5. Sportovka Litvínov, 6. Drtiči Most, 7. Rychlíci, 8. ZŠ Buzulucká.

Soutěž dívek byla zajímavá až do konce. Tentokrát se však domácímu týmu postoupit nepodařilo a skončil až na pátém místě. Pořadí soutěže dívek: 1. ZŠ Kamenická, 2. ZŠ Buzulucká, 3. 7. ZŠ Vipers Most, 4. ZŠ Vinařská, 5. Kadaňská sluníčka, 6. Ondračice Litvínov, 7. Tuleňky, 8. ZŠ Havlíčkova Litoměřice.

Soutěž organizuje Česká florbalová unie. Z obou turnajů postupují dva nejlepší týmy do dalšího kola tzv. TOP 10 – západ, které se uskuteční 14. a 15. května v Berouně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám