Hlavní obsah

Dům sociální péče Kralovice pozval na Zahradní slavnost

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům sociální péče (DSP) Kralovice uspořádal v sobotu 23. června Den otevřených dveří aneb Zahradní slavnost. Celé odpoledne probíhala přehlídka činnosti, tvořivosti a poskytování služeb.

Foto: Jan Vodrážka

Hrádecké panenky na DOD DSP v Kralovicích.

Článek

Vše začalo v sobotu 23. června po 11:00, kdy ve společenské místnosti proběhla prezentace DSP Kralovice.

Ve 12.30 byla zahájena Zahradní slavnost, kdy vystoupil harmonikář Jan Kubík z Obory. Poté zazpívala a na klávesy zahrála Valika Janečková.

Po jedné hodině proběhla ukázka aktivizační činnosti, skupinového cvičení pro seniory, pod vedením paní Karly Špirochové. Následovalo druhé vystoupení Jana Kubíka.

Ve 14:00 tančily ženy ze souboru Hrádecké panenky. Soubor je pojmenovaný po nedaleké vesničce Hradecko. Společně s ženami si zatančil i vedoucí úseku soc. péče DSP Kralovice Libor Formánek. Krátkou ukázku najdete na YouTube.

Kolem třetí hodiny proběhlo vystoupení pěveckého a tanečního souboru pod vedením paní Jany Slámové. Seniorky předvedly „šátkový tanec", aerobic na židlích a zpěv písniček Kde je moje máma?, Hastrmane tatrmane, Tulák a směs lidových písní

Následovalo hudební posezení, kdy opět hrála a zpívala Valika Janečková, doprovázena M. Plevkou a L. Formánkem. Po 16:00 proběhlo rozloučení s přáteli z Domažlic, kteří se na Den otevřených dveří přijeli podívat.

Fotografie z DOD DSP Kralovice najdete na těchto stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám