Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži zve na přednášku Astronomické omyly

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou přednášku chystá na čtvrtek 2. března Dům kultury v Kroměříži. Přednášející Sylvie Gorková z valašskomeziříčské hvězdárny se bude zabývat tématem Největší astronomické omyly.

Foto: archiv

Astronomické omyly budou tématem přednášky, která proběhne v Domě kultury v Kroměříži 2. března.

Článek

Povídání se bude točit kolem kanálů na Marsu, Měsíčního moře, geocentrismu, Hvězdy smrti, planetě Vulkán a spoustě dalších. Bude k nim patřit i planeta Devět?

Přednáška Sylvie Gorkové bude hlavně o tom, že cesty k poznání jsou poznamenány celou řadou omylů. Ty nám ukazují, že o vesmíru víme stále velmi málo.

A protože Dům kultury v Kroměříži plánuje pro tento rok celý cyklus astronomických přednášek, dočkají se zájemci dalších zajímavých akcí, která by se měla zabývat tématy jako Hledání nové Země – exoplanety, Proč mimozemšťané mlčí, Kdy a proč padají hvězdy?, Povídání o meteorických rojích atd.

Začátek přednášky Astronomické omyly, která proběhne 2. března v Loutkovém sále Domu kultury je stanoven na 18 hodin. Vstupenky jsou v tradičních předprodejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám