Hlavní obsah

Dům dětí a mládeže v Habartově představil veřejnosti činnost svých zájmových kroužků

Novinky, Aleš Plevka

Aktuálně nabízí habartovské centrum zábavy i poučení spolu se svou pobočkou v Bukovanech pro děti a mládež přes dvacet různorodých zájmových útvarů, do nichž děti pravidelně docházejí během deseti měsíců školního roku. A protože ten současný se již blíží ke svému závěru, nastal správný čas se ukázat.

Foto: Aleš Plevka

Část z obětavých vedoucích bez nichž by to prostě nešlo

Článek

Páteční odpoledne 4. května tak prostory Městského kulturního střediska na několik hodin opanovalo mnoho desítek dětí a obětavých vedoucích, aby všem přítomným z řad rodinných příslušníků i kamarádů během devadesátiminutového představení předvedli, čím se během pravidelných schůzek zabývají a co již za uplynuvších osm měsíců zvládli.

A nutno poznamenat, že tuto příležitost vidět své kamarády a potomky v akci si nenechalo ujít zaplněné hlediště habartovského kinosálu, tedy něco téměř ke třem stům diváků.

Po bezprostředně předcházející a poněkud nervózní generálce se kolotoč oficiálního programu roztočil v 16 hodin, kdy k připraveným mikrofonům přistoupila dvojice dětských moderátorů, aby celou prezentaci zahájila a průvodním slovem ji i nadále posouvala kupředu. I to se letos stalo určitou novinkou, neboť v minulosti byly akce moderovány vždy nějakým dospělákem.  

Během hodiny a půl se na pódiu vystřídala většina kroužků, které momentálně v DDM fungují, přičemž některé další se představily prostřednictvím svých výtvorů v předsálí. Největší zastoupení měl nejspíše tanec, a to v nejrůznějších podobách. V orientálním i moderním rytmu tančila malá i velká děvčata a v tom country je doplnila i trojice chlapců. Aplaus a v podobě smíchu i hlasitou diváckou odezvu si vysloužily nápadité a originální skeče a scénky v podání Kriminálky, Pimprlat, Kreativního vaření či Klubíčka pohádek. Obzvláště se povedla scénka s Halinou či ta o trablech policie v běžném životě.

Na scéně nechyběl ani zpěv či recitace nebo nefalšovaná pirátská řež. Všechna čísla měla něco do sebe a bylo v nich jasně patrné, kolik úsilí a hodin nácviku se v jejich zvládnutí ukrývá. Proto je jen dobře, že to teď již ví několik set diváků, kteří se o tom přesvědčili na vlastní oči. Zaujetím a nadšením všech dětí bylo do světa vysláno také jedno prosté poselství, kterým je ten fakt, že je tyto činnosti jednoduše baví a svůj volný čas takto tráví rády.

Nejvíce energie a zápalu bylo z jeviště cítit, když ho zaplnilo na 30 členů letos nově otevřeného klubu workoutu. Ti pod vedením Marka Beryho předvedli, jakých pokroků díky dřině a náročným tréninkům, které podstupují i několikrát v týdnu, již se svými těly a svaly dosáhli. Zároveň ukázali i svou týmovou soudržnost a kamarádského ducha, což se obojí u nich snaží jejich vedoucí rovněž rozvíjet.

Asi v polovině celé show na pódium přišla i ředitelka DDM Habartov Jana Chalupská, která již dlouhá léta stojí v jeho čele. Vystoupila jen proto, aby k sobě pozvala vedoucí, kterým zde poděkovala za jejich leckdy také mnohaletou práci a hlavně čas a invenci, které veskrze nezištně věnují dětem a pořádání nejrůznějších akcí. Bez jejich obětavosti by totiž nic z tak bohaté zájmové činnosti v Habartově neexistovalo a za to jim po právu patřil potlesk diváků i nové tematické tričko.

Po 90 minutách se působivá prezentace dobrala ke svému závěru. Reflektory osvětlující scénu pohasly, ale pravidelná činnost kroužků však běží dál - a to je moc a moc dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám