Hlavní obsah

Duben patří v Prostějově Ottovi a Haně Wichterlovým

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou jedněmi z těch, na které je Prostějov právem hrdý. Profesor Otto Wichterle, chemik a vynálezce světového formátu, a jeho sestra Hana, jedna z nejuznávanějších českých sochařek, slaví letos významná výročí. Muzeum Prostějovska je uctí řadou akcí, mezi kterými nechybí výstavy a besedy.

Foto: Muzeum Prostějovska
Článek

U příležitosti stého výročí narození Otty Wichterle otevírají ve čtvrtek 4. dubna Muzeum Prostějovska spolu s Českými centry výstavu věnovanou jeho životu a dílu. Vernisáž výstavy, která potrvá do 2. června, se uskuteční v 16 hodin v prostorách Muzea Prostějovska. "Souběžně s vernisáží bude oficiálně představen komiks Zuzany Bahulové Příběh kontaktní čočky. I on bude k vidění až do června," upozornil ředitel muzea  Miroslav Chytil.

Ve stejný den i hodinu se v Muzeu Prostějovska uskuteční další vernisáž, tentokrát výstavy Momenty růstu. "Představíme na ní plastiky přední české sochařky a prostějovské rodačky Hany Wichterlové," dodal Miroslav Chytil s tím, že výstava je věnována 110. výročí sochařčina narození.

Další akce je naplánována na 11. dubna, kdy se v Muzeu Prostějovska uskuteční beseda s dlouholetým spolupracovníkem a asistentem Michálkem. Beseda nazvaná Měl jsem pana profesora rád začíná v 16  hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám