Hlavní obsah

Druhý Kralupský majáles zvítězil nad deštěm

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní dopoledne Dnů Kralup bylo poněkud deštivé, ale Svatý Petr se nad studenty nakonec ustrnul a krátce po obědě začaly teplé sluneční paprsky loučku před pódiem vztyčeným v loděnici Kotva pod kralupským Masarykovým mostem rychle vysoušet.

Foto: Martin Tlustý

Markéta z Metal Kidz se pochlubila novým zvukovým snímačem přímo na svých houslích.

Článek

Druhý ročník Kralupského majálesu se letos upnul k osvědčené hudební produkci, a tak celá akce byla prakticky jeden velký koncert, pochopitelně s pauzami na vystřídání kapel.

Jako první nastoupila skupina Metal Kidz, jejíž členové mají svých prvních 15 minut slávy již za sebou.

Pětice Gothigh (čtěte Gothaj) jsou kralupští rockoví veteráni z různých kapel. Tito se dali na tzv. pop rock a minimálně lokální úspěch na ně již čeká. Právě prý dokončují své první CD, tak se nechme překvapit.

Pražské kvarteto The Fialky funguje již celé desetiletí a mají za sebou zatím tři vydaná CD. Hráli poctivý punk rock se zvukem z konce sedmdesátých let minulého století. Jediná nesrovnalost byla v tom, že podle názvu by člověk čekal fakt dámskou kapelu. Do Kralup ale přijeli samí chlapi.

Discoballs, kteří aktuálně cestují po celých Čechách i Evropě, již letos vystupovali na veltruském Dvořákově máji. Kapela, jejíž repertoár je postaven na ska a soulu, právě slaví své páté narozeniny. Blonďatá Aňa je jejich v pořadí již třetí zpěvačkou. Studuje sólový zpěv na pražské konzervatoři, takže každé vystoupení je pro tuto vlastně výborný hlasový trénink. Discoballs byli v Kralupech dobří, ale to skutečně nejlepší mělo teprve přijít.

Prague Conspiracy ze svého názvu nedávno vypustila slovo „sky“ a rovněž zrušila dechovou sekci. Zato přiostřila kytara včetně kláves. Nové CD, pochopitelně s novým zvukem, se prý chystá spatřit světlo světa na letošní podzim. Zpěvačka Mariana prokázala, že je skutečně živel s jihoafrickými rytmy v krvi, a tak si dělala s kralupským publikem, co se jí zamanulo. Výtečně sehraná mužská část kapely jí v tom vydatně sekundovala, a to tak, že velmi. Ostatně, co by byla Prague Conspiracy bez Mariany, že?

Opakování je matkou moudrosti, a tak Fast Food Orchestra znovu nakonec. Opět roztančené kralupské publikum. Ta samá sestava jako minulý rok. Stálý host Dr. Kary se svými bratříčky, opět jamajské ska rytmy. V polovině času kapela oznámila, že hraje poslední kousek, ale byl to jen vtip. Dohráli to do konce a ještě něco přidali. Určitě nebyli v Kralupech naposled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám