Hlavní obsah

Druhá vlastivědná vycházka za krásami Kadaňska

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznat další krásy Kadaňska a rozšířit svoje vlastivědné znalosti může každý, kdo přijme pozvání Klubu přátel města Kadaně v sobotu 21. května.

Foto: Václav Vlasák

První část vycházky povede kolem řeky Ohře do Zásady.

Článek

V tomto roce již druhá vlastivědná procházka s průvodcem se uskuteční v sobotu 21. května. Sraz účastníků bude tradičně v 9.00 hodin na Mírovém náměstí u radnice v Kadani.

A kam vás vycházka tentokrát zavede? Na to jsem se zeptali Cyrila Hauptmanna, předsedy Klubu přátel města Kadaně. Tentokrát se zájemci budou moci podívat na krásy Doupovských hor.

„Nejprve se vydáme z Kadaně po cyklistické stezce do Zásady. Trasa pak bude pokračovat přes Suchý Důl na Rašovické skály, ze kterých je nádherný výhled na okolní krajinu. Účastníci dále navštíví Malou Lesnou, která patří mezi zaniklé obce na Doupovsku a přes Lestkov a Rašovice zamíří do Klášterce nad Ohří, odkud se vrátíme vlakem zpět do Kadaně. Celkem je na trase naplánováno osm tématických zastávek, kde se zájemci dozví mnohé zajímavosti. Například ta první se bude týkat převozníků na Ohři,“ prozradil Hauptmann.

Účastníci vycházky se dále dozví zajímavé informace o historii lehkých vojenských opevnění, o zaniklém zámku Felixburku a o záchraně kostelíku v Suchém Dole. Pochopitelně účastníci nemusí absolvovat celou trasu. Důležité je však turistické oblečení a dobré obutí. A nezapomenout přibalit občerstvení s dostatkem tekutin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám