Hlavní obsah

Drogové nádobíčko bylo ve sklepě kralupské chatky

Novinky, Martin Tlustý

Hlídka PČR Kralupy dostala v pondělí 14. března odpoledne od chatařů z Kralup nad Vltavou-Minic echo na neznámá individua usazená v jedné z chatek. Policisté označený objekt ihned navštívili. Uvítaly je dveře otevřené dokořán a kolosální nepořádek.

Foto: PČR

Vyfotografované a očíslované důkazy později slouží jako příloha k soudnímu spisu.

Článek

V objektu se nacházely tři osoby, které policejní návštěva rozhodně nepotěšila. Policisté zjistili, že mají co dočinění s Pražáky, dvěma ženami ve věku 33 a 35 let a mužem ve věku 43 let.

Osoby sice nebyly aktuálně v policejním pátrání, avšak jejich nervozita policistům napověděla, že důvod k ní se bude skrývat někde nablízku. A stačilo se trošku porozhlédnout... V suterénu chatky se nacházely neznámé chemikálie a technické sklo, které obvykle slouží k výrobě drog.

A to už byl případ pro kriminálku. Specialisté na drogy se dostavili vzápětí a začali klást trojici z Prahy nepříjemné otázky. Muž nakonec přiznal, že v chatě přebývá už od začátku listopadu minulého roku, o čemž mimo jiné svědčil nikoliv malý odběr elektřiny. Chatku prý zapůjčila známá. Před zkušenými kriminalisty muž zakrátko kapituloval a přiznal výrobu pervitinu, údajně pro svoji vlastní potřebu.

Na základě toho policejní vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání podle prvního odstavce § 283 nového Trestního zákoníku pro Nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což může vařič putovat za mříže až na pět let.

Muž je vyšetřován na svobodě a soudní obsílku obdrží od mělnického soudu během několika týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám