Hlavní obsah

Drakiádu ve Kdyni nezkazilo ani chladné počasí

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Kdyňská drakiáda byla sice poněkud dobrodružnější, ale vydařila se i v uplakaném podzimním počasí. Velká pochvala patří všem dětem a hlavně rodičům, kteří přes nepřízeň počasí přišli v sobotu 22. října na louku pod Škarmanem.

Foto: Pavla Tochorová

Drakiáda PS Safír Kdyně

Článek

Organizátoři z pionýrské skupiny Safír Kdyně také chvíli přemýšleli o zrušení akce, ale déšť nebyl příliš vydatný a navíc foukal slušný vítr. Hned první stateční letci si vyzkoušeli, jak draci létají vysoko a když se počasí začínalo pomalu udobřovat, dorazily další desítky lidí. Sluníčko se sice neobjevilo, ale obloha se rozzářila, jen co se na ní objevilo mnoho veselých draků různých tvarů, velikostí a barev. 

Po vyčerpávajícím létání si každý rád pochutnal na buřtíku nebo pečeném bramboru a v chladném podzimním čase se ohřál u ohýnku. Pro účastníky byl také připravený výborný teplý čaj a samozřejmě pěkné ceny pro děti. Už nyní se všichni těší na příští rok a doufají v přívětivější počasí. Akce se uskutečnila za finanční podpory Plzeňského kraje.

Všechny fotky z drakiády najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám