Hlavní obsah

Dopravní podnik Ostrava zajistil čištění zastávek MHD

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravní podnik již před časem avizoval, že zajistil hluboké čištění zastávek městské hromadné dopravy. Hlubokým čištěním se myslí odstranění nečistot, a to především odhozených žvýkaček, které nejdou normální cestou odstranit.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 27.5.2018 Čištění zastávek tramvají a autobusů v Ostravě. Zastávka Karolina.

Článek

Čištění probíhalo o víkendu. Firma čistila například zastávku městské hromadné dopravy Karolina, které je jedna z nejvíce frekventovaných  zastávek.

„Pro čištění té zámkové dlažby se používá tlaková voda, horká voda, aby se nečistoty a žvýkačky odstranily co nejlépe a nejrychleji. No a potom  mastnotu a nečistoty, které jsou vryté do povrchu je potřeba odstranit chemicky, zase v kombinaci s tlakovou vodou,” řekl majitel čistící firmy Richard Preissler.

„Jakmile ten povrch uschne  a je úplně vyčištěný, tak je potřeba jej  zaimpregnovat, aby nedocházelo k opětovnému zasákávání tekutin, usazování nečistot a ulpívání žvýkaček. Samozřejmě ten povrch je potom hydrofodní. Je ochráněn proti vnějším vlivům a co je nejdůležitější, že se daleko lépe a jednodušeji  potom čistí. Následná údržba je potom jednodušší," dodal Preissler.

Podle tiskové mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karoliny Ryckové byla již tímto způsobem vyčištěna zastávka Svinovské mosty, h.z. ( horní zastávka) a zastávka Důl Jindřich.

Související témata:

Výběr článků

Načítám