Hlavní obsah

Dopravní hřiště ve Valašském Meziříčí zrekonstruoval kraj společně s městem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrekonstruované dětské dopravní hřiště slouží od pátku veřejnosti ve Valašském Meziříčí. „Jeho oprava přišla zhruba na dva milióny korun. Polovinu zaplatilo město Valašské Meziříčí, druhou polovinu Zlínský kraj,“ informovala krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

Foto: Zlínský kraj
Článek

„Jsem velmi rád, že se nám společně s městem Valašské Meziříčí podařilo toto hřiště opravit a udělat z něj místo, které nejen přispěje ke zkvalitnění zdejší dopravní výuky, ale zároveň se stane příjemnou lokalitou pro volnočasové aktivity široké veřejnosti,“ uvedl při slavnostním uvedení hřiště do provozu hejtman Jiří Čunek. 

Rekonstrukce hřiště spočívala v demolici jeho stávajícího povrchu, pokládce nového povrchu z asfaltobetonu s nástřikem, rekonstrukci chodníků se zámkovou dlažbou a obnově dopravního značení.

Hejtmanství však myslí také na zvelebení ostatních dopravních hřišť na území kraje. Podle tiskové mluvčí si nechalo zpracovat Studii obnovy dětských dopravních hřišť ve Zlínském kraji, která obsahuje vyhodnocení jejich současného stavu s návrhem na jejich případné úpravy či rekonstrukci, včetně navrženého časového harmonogramu a odhadu finančních nákladů. Studie obsahuje také návrh eventuálního rozšíření sítě dopravních hřišť v zájmu jejího celokrajského pokrytí.

„Tento dokument je východiskem k tomu, aby v průběhu pěti let byla dětská dopravní hřiště ve Zlínském kraji zrekonstruována a odpovídala současným potřebám výuky dopravní výchovy,“ řekla mluvčí.

Kromě Valašského Meziříčí jsou pro další léta navrženy také rekonstrukce dětských dopravních hřišť v Uherském Brodě, Zlíně-Malenovicích, Vsetíně, Loukově, Uherském Hradišti, Otrokovicích a Kroměříži.

Kromě Valašského Meziříčí jsou pro další léta navrženy také rekonstrukce dětských dopravních hřišť v Uherském Brodě, Zlíně-Malenovicích, Vsetíně, Loukově, Uherském Hradišti, Otrokovicích a Kroměříži.

„Vybudování nových hřišť plánuje kraj v Holešově, Bystřici pod Hostýnem, Rožnově pod Radhoštěm, Valašských Kloboukách, Vizovicích a Luhačovicích,“ doplnila Renata Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám