Hlavní obsah

Domov pro seniory v Mariánských Lázních získá od kraje peníze na provoz

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domov pro seniory a dům s pečovatelskou službou Mariánské Lázně dostane během podzimu příspěvek na provoz od Karlovarského kraje. Domluvili se na tom společně náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák a starosta města Petr Třešňák.

Foto: Alena Lochmannová

Domov pro seniory v Mariánských Lázních získá ještě letos od kraje další peníze na provoz

Článek

„V rámci letošního dofinancování sociálních služeb získá Domov pro seniory a dům s pečovatelskou službou Mariánské Lázně od Karlovarského kraje v říjnu na svůj provoz 873 tisíc korun. Je tak potvrzen můj příslib dalších finančních prostředků, který jsem panu starostovi dal na našem nedávném společném jednání na začátku září na Městském úřadě v Mariánských Lázních,” uvedl náměstek hejtmana pro sociální věci Miloslav Čermák.

Na jednání se hovořilo i o postupu a podmínkách pro zařazení do sítě sociálních služeb v Karlovarském kraji v roce 2017.

„Pravidla pro zařazení sociálních služeb do sítě sociálních služeb v Karlovarském kraji pro rok 2017 schválilo Zastupitelstvo Karlovarského kraje 8. září a zároveň byl vyhlášen termín pro podávání žádostí. Ty bude následně posuzovat odbor sociálních věcí krajského úřadu na základě kritérií stanovených v platných pravidlech. O zařazení sociálních služeb do sítě sociálních služeb v Karlovarském kraji na rok 2017 rozhodne prosincové zasedání krajského zastupitelstva. Poskytovatelům sociálních služeb zařazeným do sítě sociálních služeb v regionu bude následně vydáno pověření k poskytování služeb obecného hospodářského zájmu,” upřesnil náměstek Čermák.

Podle starosty Mariánských Lázní Petra Třešňáka je garance příspěvku od kraje dobrou zprávou pro klienty i zaměstnance Domova pro seniory.

Výběr článků

Načítám