Hlavní obsah

Domácí šipkaři posbírali více než třetinu medailových příček

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tenisové hale Techtex sport v Hostinném se o uplynulém víkendu uskutečnil republikový turnaj Unie šipkových organizací ČR. Hráči v barvách týmů ze severní části Královéhradecka na něm získali 9 cenných kovů z 24 možných. Nejviditelnější pak byla reprezentantka ŠK Republika Úpice Alena Gregůrková.

Foto: Roman Smékal

Stupně vítězek TOP Grand Prix s Alenou Gregůrkovou z ŠK Republika Úpice (druhá zprava)

Článek

V tenisové hale Techtex sport v Hostinném se o víkendu podával zcela jiný sport. Na dvou kurtech, které obvykle okupuje maximálně osmička tenistů, stála tentokrát šedesátka terčů a u nich bez mála pětistovka šipkařů. Konala se zde první ze tří letošních republikových Grand Prix Unie šipkových organizací.

Nejviditelnějším zástupcem domácí severní části Královéhradecka byla opět Alena Gregůrková. Hráčka úpické Republiky vyhrála potřetí v kariéře nejprestižnější turnaj žen TOP Grand Prix poprvé však s novým příjmením. Je to totiž takřka přesně 10 respektive více než 13 let, co ovládla tuto soutěž, tenkrát ještě jako Procházková. Ano, tak dlouho se jí triumf vyhýbal, i když pravdou je, že velkou část z desetileté absence ji ukrojila mateřská - zároveň šipkařská - dovolená.

Gregůková je aktuálně nejen poslední vítězkou v pořadí již 38. TOPky, ale také vůbec tou první, protože vyhrála premiérový turnaj, který se konal 19. listopadu 2005 v Trutnově. Úchvatná je její bilance v této soutěži: 23 startů, 10 medailí (3 zlaté, 3 stříbrné, 4 bronzové) a pouze třikrát bez postupu do play off. Důkazem toho, že je v parádní formě, jsou i další dvě medailové příčky z uplynulého víkendu, když skončila shodně bronzová v Grand Prix dvojic žen i mixů.

Na stupně vítězů vystoupala i další jména reprezentující "místní" kluby. K bronzu Gregůrkové v mixech výrazně přispěl její tradiční spoluhráč Josef Dlab z 40+ Trutnov. Ve stejné soutěži slavil stejný kov Dlabův týmový kolega Antonín Davídek, který byl velmi blízko kovu i v mužské TOP Grand Prix, kde prohrál ve čtvrtfinále 6:7 s jeho pozdějším vítězem. Bronz si do blízkých Arnultovic odnesl Roman Benecký, to když uspěl mezi 315 muži v Nominační Grand Prix.

Tuto soutěž, která otevírá cestu do příští TOPky šestici nejlepším, vyhrál další reprezentant trutnovské 40 Martin Popelka. Prvenství si z Hostinného do Jičína odvezla Šárka Dvořáková, kterého dosáhla v Grand Prix ženských dvojic. Stříbrně to zacinkalo páru Roman Benecký (U Soudku Arnultovice), Karel Povolný (40+ Trutnov) v Grand Prix mužských dvojic a také Pavlu Drtilovi (40+ Trutnov) v pátečním zahřívacím turnaji. Suma sumárum 3 zlaté, 2 stříbrné a 4 bronzové, tedy celkem 9 medailí z 24 možných - skvělá to bilance!

V Hostinném se blýskla ještě Jitka Hofmanová a duo Daniel Luštinec, Martin Svatý. Stalo se tak v doplňkových soutěžích určených dříve vypadnuvším z těch hlavních. Luštinec se Svatým získali bronz v tzv. Malé Grand Prix mužských dvojic a Hofmanová ovládla startovní pole Malé Grand Prix žen čítající 77 hráček.

Související témata:

Výběr článků

Načítám