Hlavní obsah

Dolní Vítkovice se chystají na čtvrté pokračování závodu ve sprintu na lyžích

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dolní oblasti Vítkovice, kde se bude 6. února 2016 konat IV. ročník sprintu na lyžích ČEZ City Cross Sprint 2016, se postupně chystá vše ke zdárnému zahájení akce.

Foto: Josef Zajíc

ČEZ City Cross Sprint 2016. Ostrava 4.2.2016

Článek

ČEZ City Cross Sprint Ostrava je závod otevřený pro veřejnost a zároveň exhibice za účasti českých i světových lyžařských hvězd. Závodit se bude na 450 metrů dlouhém osvětleném okruhu vybudovaném okolo Multifunkční auly Gong.

Pořadatelé vytrvale připravují zázemí a trať, aby byli závodníci a především diváci, kteří se na akci přijdou podívat, spokojeni. Je připraven akční program tak, aby si každý mohl vybrat. V sobotu od desíti hodin již bude pro veřejnost připravena biatlonová střelba, o kterou projevují lidé zájem.

Ve 14 hodin začnou závody žáků a dorostu a v 15 hodin 6. února, když počasí a mraky dovolí, se představí český akrobatický letec Martin Šonka, který se chystá divákům nad Dolní oblastí Vítkovice předvést vše, co mistr umí a co mu mraky dovolí.

V 16 hodin projede areálem spanilá jízda a poté předvede svoji biketrialovou show Per Kraus. V areálu zazní v průběhu rozjížděk a semifinálových jízd Bubenická show Kuby Kupčíka a Kubabandu.

Od 19.10 hodin večer za umělého osvětlení se pojedou finálové jízdy žen a mužů. Diváci a fanoušci bílého běžeckého sportu již nyní mohou přemýšlet, zda Dušan Kožíšek cenu získá i počtvrté.

Po vyhlášení výsledků účastníci zhlédnou ohňostroj a ve 20.00 hodin bude na programu koncert kapely United Flavour. Uskuteční se v aule Gongu. Vstup bude zdarma.

Pomáhej pohybem!

V rámci doprovodného programu bude k dispozici i ČEZ Fun zóna s trenažerem, na kterém návštěvníci akce budou moci vyjezdit v intervalu jedné minuty finanční prostředky na dobročinné účely.

„Rozhodli jsme se touto cestou pomoci občanskému sdružení ABAK - počítadlo, jehož snahou je vyslat sportovce s fyzickým nebo kombinovaným postižením na 40. ročník Malmo Open 2016, což je otevřené mistrovství světa pro handicapované sportovce. Rádi bychom, s pomocí návštěvníků ČEZ City Cross Sprintu 2016, vybrali částku 50 tisíc korun. Jelikož víme, že o trenažer je velký zájem, věříme, že se nám tato částka podaří společně vyjet,” informovala Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám