Hlavní obsah

Dolní Vítkovice překročily hranici miliónu návštěvníků

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svého miliontého návštěvníka přivítaly v úterý 3. listopadu areály Dolních Vítkovic. Je to vůbec poprvé od otevření v roce 2012, kdy se industriálnímu areálu povedlo přilákat během jednoho roku milión návštěvníků.

Foto: Dolní oblast VÍTKOVICE

Svého miliontého návštěvníka přivítaly v úterý 3. listopadu areály Dolních Vítkovic.

Článek

Pomyslný titul "milióntý návštěvník v roce 2015" si odnesla čtrnáctiletá Adriana Koščenová ze ZŠ Gebauerova z Ostravy-Přívozu, která přišla do Velkého světa techniky se svými spolužáky na výuku o DNA, jeden z výukových modulů pro školní skupiny.

„Máme radost, že jsme mohli přivítat jubilejní návštěvnici právě ve Velkém světě techniky a navíc nás těší, že k nám přicházejí děti a náctiletí ze škol a pak opakovaně znovu i s rodiči nebo prarodiči,” uvedl ředitel Světa techniky Jakub Švrček.

Výsledné číslo návštěvnosti DOV tvoří nejen stovky denně přicházejících turistů, ale také školy, které sem míří za zajímavým způsobem vzdělání. „Díky v tomto směru patří především zřizovatelům vzdělávacích institucí, kteří svou dotační podporou pomáhají tyto aktivity žákům a studentům hradit. Díky nim pak mají děti a studenti volný vstup do expozic Světa techniky včetně 3D kina či divadla vědy. Dokonale se tak propojuje vzdělání a zábava. Mezi klíčové podporovatele patří města Ostrava a Opava, letos nově také Karviná a Havířov. Dále Moravskoslezský kraj a k dohodě se teď blížíme i v Bohumíně,” uvedl ředitel sdružení Dolní oblast Vítkovice Petr Koudela.

Svět techniky má v tomto období velmi bohatý a pestrý doprovodný program, který právě v období nepříznivého počasí přitahuje stále více návštěvníků. „Největší zájem je především o technické dílny, kde si návštěvník může něco pěkného vyrobit a odnést si tak nevšední dárek. Velkou devizou je fakt, že se jedná především o zábavu pro celou rodinu,” míní ředitel Světa techniky Švrček.

Rok 2015 byl pro Dolní Vítkovice významným milníkem. Letos se otevřela další místa, která mají velký podíl na větší návštěvnosti: Bolt Tower, nástavba Vysoké pece č. 1, kterou slavnostně pokřtil atlet Usain Bolt, a také Důl Hlubina, který se z černouhelného dolu proměnil v uměleckou a kreativní čtvrť.

Výběr článků

Načítám