Hlavní obsah

Dočká se zámek v Lednici rekordní návštěvnosti již o tomto víkendu?

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná už tento víkend bude na zámku v Lednici přivítán 400 000. návštěvník. K poslednímu dni letošní sezóny, tj. k 1. listopadu 2015, hlásila Lednice návštěvnost 398 254 osob, takže chybí už jen 1746 lidí a Lednice dosáhne rekordní návštěvnosti v celé své historii.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

A může se to podařit už tento víkend 7. – 8. listopadu, protože zámek v Lednici má téměř nekonečnou sezónu a pro své návštěvníky má otevřeno ještě v listopadu a v prosinci, vždy o víkendech od 10 do 16 hodin. Pro návštěvníky je v tuto dobu otevřen I. prohlídkový okruh, kde se nacházejí reprezentační sály, které dříve sloužily k pořádání společenských akcí, plesů a bálů a zavítat můžete i do zámeckého skleníku. Zámecký park je přístupný celoročně.

Na jubilejního 400 000. návštěvníka čeká malé překvapení v podobě dárku, který mu předá kastelánka zámku. Věříme, že rekordu zámek dosáhne již tento víkend, a pokud ne, tak se tak jistě stane v některém z následujících.

Zámek Lednice, letní sídlo v anglickém novogotickém stylu, je díky slavným řezbářským pracím v reprezentačních sálech, dokladem té nejlepší řemeslné dovednosti a vytříbenosti vkusu jedné z nejbohatších knížecích rodin – Liechtensteinů.

Apartmány v 1. patře představují návštěvníkům soukromí členů rodu a životní styl šlechty na konci 19. století. Ve druhém patře nabízí zámek exkurzi do života mladých princů a princezen.

K zámku na východní straně přiléhá palmový skleník z let 1843 – 1848. Jedinečná stavba, nejstarší svého druhu v Evropě, je pokračováním reprezentačních interiérů a i v zimě nabízí hostům procházku rozkvetlou tropickou a subtropickou oázou. V areálu parku tvoří dominantu vyhlídková věž minaret, přístupná je i umělá zřícenina Janohrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám