Hlavní obsah

Dobrušku roztančí 9. dolský rockový bál

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbor dobrovolných hasičů z Dobrušky-Dolů a Skibob klub Dobruška pořádají společně 24. února v Kulturním domě v Dobrušce 9. hasičský a skibobový rockový bál.

Foto: Jana Melicharová

Pozvánka na 9. dolský rockový bál

Článek

Hasičský bál již několik let neodmyslitelně patří do dobrušské plesové sezóny a každý rok ho pořádají dobrovolní hasiči z části Dobrušky, které se říká Doly. Letos to bude ale druhý bál, který společně připravují hasiči se skibobisty z dobrušského Skibob klubu.

„Naši dobrovolní hasiči nepatří počtem členů k těm největším sborům, ale i přesto jsme se před devíti lety rozhodli, že uspořádáme společenský bál. A před třemi lety nás napadlo, že tradičních plesů zažívá Dobruška poměrně dost, tak jsme se rozhodli, že změníme žánr hudby a uspořádáme bál rockový,” svěřil se starosta SDH Doly a zároveň starosta města Dobrušky Ing. Petr Lžíčař.

A tak se v roce 2014 v dobrušském Kulturním domě konal první rockový bál, na kterém tenkrát hrála skupina Hydra. A proč vlastně bál a ne ples? Protože ples je slavnostnější a chodí se na něj ve slavnostním společenském oblečení. Kdežto bál byl a je lidovější a pořádaly ho a pořádají různé občanské spolky a přísné společenské oblečení tam není podmínkou. 

Petr Lžíčař ještě doplnil, že když Skibob klub Dobruška v minulém roce slavil 50. výročí svého vzniku, zrodil se nápad, že by se skibobisté mohli stát spolupořadateli dolského bálu, neboť někteří z členů SDH Doly jsou zároveň také členové místního skibobového klubu.

A od nápadu nebylo daleko k jeho realizaci. A tak v pátek 24. února bude dobrušský Kulturní dům patřit 9. hasičskému a skibobovému rockovému bálu a kapele Fo-3 z Prahy, která tento bál provází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám