Hlavní obsah

Dobrovolníci z celého světa budou v Plzni pěstovat veřejný prostor

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci do Plzně přijede skupina dobrovolníků z různých zemí, aby během mezinárodního workcampu s názvem PĚSTUJ PROSTOR - FOSTER THE CITY společně s místními zvelebili některá zdejší místa.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

V průběhu léta zvelebí dobrovolníci například opuštěnou zahradu u vysokoškolských kolejí na Lochotíně nebo prostor kolem řeky Radbuzy.

Článek

Ve dnech 8. až 20. července bude v Plzni pobývat 15 dobrovolníků z České republiky, Jižní Koreje, Turecka, Francie, Španělska, Ruska, Srbska a Ukrajiny. Svou prací přispějí k realizaci několika podnětů obyvatel města Plzeň na úpravu veřejného prostoru, které vybrala odborná porota v rámci projektu Pěstuj prostor.

"Do projektu se chci zapojit proto, že bych ráda lépe poznala Plzeň, která se stala mým druhým domovem. Něco z jejích krás už jsem objevila, ale doufám, že díky workcampu poznám nová místa a potkám zajímavé lidi," prozradila pražská účastnice Štěpánka Jislová, proč se rozhodla přiložit ruku k dílu.

V průběhu léta zvelebí dobrovolníci například opuštěnou zahradu u vysokoškolských kolejí na Lochotíně nebo prostor kolem řeky Radbuzy.

V úterý 9. července se pro ně na uvítanou koná Sousedský večer v Zapomenuté zahradě, která svou atmosférou upomíná na Trnkovu zahradu.

"Srdečně zveme všechny, kteří si chtějí zahradu prohlédnout, objevit její kouzlo a také se setkat se našimi dobrovolníky. Kdo bude chtít, může si přinést i něco na opékání, chystáme zpívanou u ohně," pozvala Eva Kraftová z týmu Plzeň 2015.

O týden později se na Anglickém nábřeží za Komerční bankou uskuteční společné posezení s autory podnětů projektu Pěstuj prostor, na kterém bude pro veřejnost připravený nábytek z palet a typická jídla ze zemí, odkud účastníci workcampu pocházejí.

Na dobrovolníky nečeká jen práce. Těšit se mohou i na zajímavý program během dnů volna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám