Hlavní obsah

Dobrovolní hasiči a pivovar Velké Popovice společně oslavili svých 140 let

Novinky, Lukáš Klapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkopopovický pivovar pozval v sobotu 25. října do svého areálu 9 sborů dobrovolných hasičů, které letos slaví 140. výročí založení stejně jako středočeský pivovar. Hasiči se utkali v požárním útoku, společně se sládkem pivovaru narazili 140litrový dřevěný sud piva a připili si k výročí.

Foto: Pivovar Velké Popovice

Společný přípitek 140letých sborů dobrovolných hasičů

Článek

Hasičskou soutěž v požárním útoku vyhrálo družstvo složené výhradně z žen SDH Chodov časem 0:28:41. Druhé místo patřilo SDH Jirkov a na třetím místě skončil SDH Dvorce. Celkem se požárního útoku zúčastnilo 9 sborů dobrovolných hasičů, které letos slaví 140. výročí od svého založení.

Po ukončení soutěže narazil sládek pivovaru Vojtěch Homolka 140litrový dřevěný sud s velkopopovickým pivem, společně s hasiči si připili a podepsali výroční list. Dobrovolní hasiči si pak vyzkoušeli správně načepovat tradiční české pivo a vyrazili na prohlídku pivovaru.

K uspořádání soutěže a pozvání 140letých sborů dobrovolných hasičů řekl více manažer značky Luděk Baumruk: „Tímto setkáním jsme chtěli vzdát hold všem dobrovolným hasičům. Jsme vesnický pivovar a hasiči byli a jsou v mnoha obcích těmi, kteří nejen pomáhají, když je potřeba, ale také se starají o společenský život. Toho si vážíme, a proto je již 14 let podporujeme.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám