Hlavní obsah

Do Židlochovic přijedou soutěžit v páce junioři z celého světa

Novinky, Radek Klein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již nadcházející sobotu 26. února se do Židlochovic na Brněnsku sjedou mladí sportovci z celého světa. Bude se tam konat sedmý ročník nejprestižnější mezinárodní soutěže pro pákaře do 20 let na světě - Junior Visegrad Grand Prix.

Foto: Radek Klein

Logo VII Junior Visegrad Grand Prix

Článek

Formát juniorské grand prix pro sportovce do 20 let vznikl před šesti lety na Slovensku. První velká cena juniorů byla kláním čistě jen východních sousedů. O rok později se soutěž rozšířila pro české a maďarské závodníky a bylo ustanoveno, že pořadatelská povinnost bude kolovat právě mezi těmito třemi státy. Do České republiky zavítala juniorská grand prix poprvé v roce 2008, kdy se v Židlochovích konal jeden z dosud nejúspěšnějších ročníků. Po třech letech se velká cena vrací zpět do tohoto jihomoravského města. Tentokrát jako akce otevřená všem národům a označená jako nejvýznamnější soutěž svého druhu na světě.

Fakt, že se soutěž koná v Židlochovicích už podruhé, není náhoda. Židlochovičtí organizátoři patří, stejně jako židlochovičtí sportovci, v tomto odvětví k nejlepším na světě.  "V tuto chvíli dokončujeme poslední detaily," zní z organizačního týmu.

Očekává se více než stovka především evropských pákařů. Důležitost turnaje potvrzuje i účast generálního sekretáře světové armwrestlingové asociace (WAF) Willyho Deneumostiera. Za pozornost bude stát i český tým, který bude obhajovat své vítězství na domácí půdě a napravovat reputaci z posledních dvou let.

Zápolit se bude v šestnácti váhových kategoriích, zvlášť na levou i pravou ruku. Své hmotnostní třídy zde najdou i dívky.

Soutěžní víkend začíná již v pátek, kdy se do městečka, jen několik kilometrů jižně od Brna, začnou sjíždět sportovci. Pro diváky začíná soutěž v sobotu v pravé poledne kvalifikací, tedy vyřazovacími zápasy. Hlavní část pak začíná až v 17:30 zahajovacím ceremoniálem a od 18 hodiny finálovými zápasy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám