Hlavní obsah

Do Prahy budou létat z Rigy místo vrtulových bombardierů větší airbusy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotyšské aerolinky provozovaly dosud na trase Riga - Praha stroje Bombardier Q400 NextGen. Od 2. dubna je vystřídají větší letouny Airbus A220-300. V rámci letního letového řádu bude nabízet cestujícím až 11 spojů týdně.

Foto: Letiště Praha

Nově nasazený Airbus220-300

Článek

Společnost airBaltic provozuje lety na lince do Prahy od ledna 2013. Počet uskutečněných letů do a z Prahy vzrostl v roce 2018 o 11 procent. Mnoho cestujících si zvolilo Prahu jako svůj přestupní bod do dalších destinací.

Narůst pasažérů

„Abychom podpořili stabilní růst, který na lince do Prahy rok do roku vidíme, rozhodli jsme se u některých letů změnit od jara 2019 typ letounu. Každý druhý cestující na letech společnosti airBaltic letí zbrusu novým letounem Airbus A220-300,“ uvedl Martin Gauss, generální ředitel airBaltic.

Tišší a ekonomičtější

Airbusy A220-300 poskytují cestujícím jedinečný zážitek z letu díky širším sedačkám, větším oknům, většímu prostoru pro uložení kabinových zavazadel, vylepšeným toaletám a dalším výhodám. Nové letouny jsou také výrazně tišší a jejich hluková stopa je čtyřikrát nižší.

V současnosti je Airbus A220-300 „nejzelenější“ komerční letoun na světě. Jde totiž o první letoun, který má prokazatelně lepší dopad na životní prostředí a pomáhá snižovat produkci emisí CO2 o 20 procent a NOx o 50 procent. spotřebu paliva se podařilo snížit až o 22 procenta. 

Reklama

Výběr článků

Načítám