Hlavní obsah

Do Pardubic a okolí se sjedou historické vozy

Novinky, Kateřina Martykánová

Již tento víkend proběhne třetí ze série rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst ČR a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu. Veteran Rally Pardubice je zasvěcena značce motocyklů JAWA a osobě závodníka Františka Hladěny

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Od 16. do 18. května se stanou Lázně Bohdaneč, Pardubice, Chrudim, Hradec Králové a Kunětická hora zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride 2014. 32. ročník Veteran Rally Pardubice nabídne závod historických vozů a velocipedů, ale také na celou řadu doprovodných akcí na zajímavých místech po trase tohoto závodu polabským regionem.

Už v pátek 16. května se sjedou historická auta v Lázních Bohdaneč, aby pak se pak odtud v sobotu přesunuli do Pardubic, kde bude i pro místní návštěvníky připravena přehlídka veteránských vozů, nostalgický fotokoutek, dobová vystoupení, mnoho soutěží pro děti, regionální gastronomické speciality, stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

V 11 hodin zde také odstartuje tradiční závod Veteran Rally Pardubice. V neděli se pak veteráni vydají z Pardubic přes Kunětickou horu a zastávku u Perníkové chaloupky do Hradce Králové.

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvedl Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

„V Pardubicích si tak připomeneme osobou závodníka a testovacího motocyklového jezdce Františka Hladěny, který svůj život položil za vlast ve 2. světové válce. Na závodních tratích dosáhl největšího úspěchu s motocyklem JAWA 250, který je i hlavním hrdinou Veteran Rally Pardubice,” dodal Vondruška.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám