Hlavní obsah

Do ostravské ZOO se vrací komentované krmení

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zimní odmlce se všichni návštěvníci ostravské ZOO opět mohou těšit na oblíbené komentované krmení. Zahájeno bude v sobotu 17. března.

Foto: Pavel Vlček (ZOO Ostrava)

Do ZOO se vrací komentované krmení

Článek

Od zmíněné soboty si mohou všichni příchozí prohlídku ostravské zoologické zahrady zpříjemnit komentovaným krmením vybraných druhů zvířat.

Lidé tak mohou pozorovat zvířata mnohdy z bezprostřední blízkosti a zároveň se dozvědět zajímavosti o jejich chovu v ZOO i aktuální situaci ve volné přírodě, která není mnohdy nijak příznivá. Pro mnohé ve volné přírodě ohrožené druhy se tak chov v lidské péči, potažmo v zoologických zahradách může stát poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro další generace,“ vyjádřila se ke krmení tisková mluvčí ZOO Šárka Kalousková.

Komentované krmení bude probíhat o víkendech a svátcích, od května až do konce srpna pak každý den. Počet „komentovaně“ krmených zvířat se bude postupně doplňovat i o další druhy, jako jsou levharti, papoušci či sloni.

Časový harmonogram komentovaného krmení v Zoo Ostrava:

9:30                 pandy

10:15               vydry (v expozici Čitván)

10:30               medvědi a hulmani (v expozici Čitván)

12:30               hroši (v pavilonu Tanganika)

13:00               šimpanzi (v pavilonu opic)

13:30               žralůčci (v pavilonu Papua)

14:45               medvědi a hulmani (v expozici Čitván)

S postupem času přibydou také další komentované prohlídky například u slonů, papoušků nebo levhartů.

Až do konce března můžete do ZOO vyrazit za levnější mimosezónní vstupné. Areál zahrady je během března otevřen od 9 do 18 hodin. Pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám