Hlavní obsah

Do Mníšku na podvečerní zámecké prohlídky nebo na koncert na Skalce

Novinky, Jana Digrinová

V sobotu 9. dubna od 16.00 hodin se můžete pobavit na podvečerních prohlídkách s andělem, bílou paní, čarodějnicí nebo čertem Brdíkem na mníšeckém zámku. Příští neděli si nenechte ujít Jarní koncert v Barokním areálu na Skalce.

Foto: Miloš Navrátil

Objevte krásu Skalky příští neděli na Jarním koncertě.

Článek

Prohlídky tentokrát na Loutkovém okruhu jsou zážitkem nejen pro děti, také dospělí si je velice pochvalují. Aby taky ne! Vždyť se na nich potkáte nejen s bílou paní, které děti často říkají Leontýna, ale taky s andělem, čarodějnicí nebo princeznou. Na konci prohlídky vás na svůj bál pozvou loutky v životní velikosti.

„Je to náš nejoblíbenější program pro rodiny s dětmi. Rodiče odcházejí z prohlídek nadšeni, děti mají často vykulené oči,“ popisuje reakce dětí zástupkyně kastelánky Lenka Pružinská.

Návštěvníci procházejí druhým prohlídkovým okruhem, kde je velké množství předmětů, které se dříve používaly. Koupelna dam je plná módních doplňků, šatů i bot. Baron Kasta má ve své koupelně obrazy koní, fotoaparát, prohlížečku fotografií i rádio. Dříve se totiž koupelny využívaly i k odpočinku a relaxaci. Během prohlídky budou děti pasovány do šlechtického stavu.

„Odcházejí od nás malí rytíři a malé princezny a s sebou si odnášejí nejen malý dárek ale taky sladkou odměnu,“ říká Lenka Pružinská.

Zámek Mníšek pod Brdy je otevřený každý den, kromě pondělí a nabízí i klasické prohlídky pro milovníky historie. Na dvou prohlídkových okruzích uvidíte jak reprezentativní prostory tak soukromé pokoje posledních majitelů zámku. Obojí je s výkladem projdete za hodinu a výhodou je, že na sebe plynule navazují. Více o obsahu prohlídek se dozvíte na www.zamek-mnisek.cz.

Pokud máte rádi dobrou kávu, víno nebo pivo doporučujeme krátkou zastávku v zámecké hospůdce Na Kus řeči. Otevřena je část zámecké zahrady.

V Barokním areálu Skalka je pro vás příští neděli 17. dubna od 15.00 hodin připravený Jarní koncert Kristiny Höschlové a Vladimíra Strnada.

Sólo pro housle a klavír v krásném prostředí Skalky vám dá na chvíli zapomenout na starosti všedních dnů. Poslechněte si Beethovena, Bacha, Dvořáka i Paganiniho a přivítejte s těmito velikány jaro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám